Restitució de l'estudi dels danys de la Riuada de 1962 a l'Ajuntament de Terrassa

Seixanta anys després, Fausto San José ha fet entrega  avui a l'Ajuntament de Terrassa d'una còpia del facsímil amb l'inventari dels desperfectes i dels morts de la tragèdia. "Vaig fer tres còpies, una per l'Estat, un altre per l'Ajuntament i una tercera que em vaig quedar". El document en possessió de l'administració local es va extraviar i ara, la mateixa administració que li va encarregar el treball, rep de l'autor una valuosa còpia de la devastadora tragèdia que va colpejar la ciutat.

L'acte, enmarcat en el 60è aniversari de la Riuada del 62 de donació s'ha fet a l'Arxiu Històric, amb la presència de les regidores de Memòria Històrica, Ona Martínez, i Rieres, Jennifer Ramírez.

"Avui assegurem que es preserva l'informe per sempre i que aquest fragment de la tragèdia no es perdrà mai", ha dit Ramírez, que h agraït a San José el gest de restituir el facsímil a l'administració local. Ona Martínez ha destacat que el d'avui és "un acte simbòlic, però important. Amb la seva incorporació a l'Arxiu Històric ens podem assegurar que el document perduri i que es pugui consultar".

L'estudi inclou un inventari detallat dels danys produïts per la riuada "als domicilis, les fàbriques i els comerços. Va ser duríssim. Arribava el detall de totes les víctimes, una per una, i jo no tenia temps pràcticament ni per pensar".

D'especial rellevància son les dades sobre els danys personals i morals amb noms de totes les persones afectades i les seves adreces. El document compta 249 morts i 40 desapareguts i 311 famílies que van perdre casa seva. San José va calcular els danys materials en uns 650 milions de pessetes de l'època.

Aquesta edició facsímil de l'estudi dels danys de la riuada del 62 quedarà a l'Arxiu Històric Comarcal a disposició d'investigadors, historiadors i de totes les persones interessades.