L'Ajuntament presenta dos projectes a la convocatòria d'ajuts de subvencions de l'ACA

Els dos projectes que opten a subvencions tenen un import d'execució superior als 120.000 euros. El primer contempla la neteja i conservació del tram urbà de la riera del Palau, en la zona compresa entre els jutjats i el gual de l'autopista C-58; el segon preveu netejar de vegetació dos trams del torrent de Vallparadís, situats al nord i sud de la ciutat.

El tram urbà de la riera del Palau, situat entre els jutjats i el gual de la C-58, té una longitud de 1,49 km i, en aquest cas, es preveu retirar la vegetació que obstaculitza el pas de l'aigua, com són els esbarzers, eliminar els arbres morts, erradicar la canya americana, ja que és una espècie invasora, i replantar amb plantes autòctones. El pressupost d'execució és de 96.416 euros i el termini màxim és de tres mesos. Aquesta actuació donaria continuïtat els treballs que durant l'any passat ha realitzat l'Ajuntament per mantenir en bones condicions de desguàs la llera urbana de la riera del Palau.

Pel que fa els dos trams del torrent de Vallparadís que seran objecte de neteja, sumen un total de 352 metres de longitud i estan situats en dos punts diferents del terme municipal. El primer està al nord, a l'alçada del camí de Can Carbonell i la B-40 i, en aquest lloc es retirarà l'abundant vegetació que hi ha i que dificulta el pas de l'aigua. En el segon, situat al sud del terme municipal, s'eliminarà la gran quantitat de canyissars que hi ha i que poden provocar problemes de desguàs al torrent i la riera avall. El pressupost d'execució d'aquest projecte és de  24.764 euros i el termini màxim de les obres és de dos mesos. 

Programa de subvencions de l'ACA

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va obrir el 18 de gener la convocatòria de dues línies d'ajuts per realitzar actuacions de manteniment i conservació de lleres en trams urbans, amb una dotació de 3,3 milions d'euros. El termini per sol·licitar aquests ajuts va finalitzar l'1 de febrer. Els projectes que s'acullin en aquests ajuts tenen la  funció de reduir el risc d'inundacions, garantir el flux d'aigua en cas d'avinguda i l'erradicació de les espècies vegetals invasores. 

Els 70 km2 del terme municipal de Terrassa estan formats per un entramat de rieres i torrents, entre els quals destaquen les dues rieres principals com són la de Les Arenes i la de Palau.