L'associació Arte Paliativo a la Botiga Solidària de Salut

Aquesta entitat tracta les cures pal·liatives i ho fa a través de l'art. Les cures pal·liatives són el tipus d'atenció o tractament que s'ofereix a les persones, independentment de l'edat, que tenen una malaltia crònica avançada o es troben en situació de final de la vida.

 

 

Per recaptar fons per a la causa, hi haurà el merxandatge habitual com sabonets artesanals, mandales, mascaretes,... i dues novetats: el llibre de receptes recopilades de pacients dels hospitals amb il·lustracions que es poden pintar i decoracions per a l'arbre de Nadal teixides artesanalment per persones voluntàries que lluiten fermament per la causa.

El dia mundial de les cures pal·liatives, aquest any, és el dissabte 9 d'octubre. Al vespre s'il·lumina l'Ajuntament al Raval de Montserrat i el Monument de la dona treballadora a la plaça de la Dona per donar suport a les cures pal·liatives arreu del món. S'estima que cada any uns 40 milions de persones d'arreu del món necessiten cures pal·liatives però només les reben un 14% d'aquestes persones.