Dia de conscienciació per la malaltia de Huntington

El monument a la dona treballadora il·luminat de lila el dia de la conscienciació de la malaltia de HuntingtonLa campanya europea pretén visualitzar les persones afectades per la malaltia de Huntington. Enguany fent participar escoles, instituts, centres de dia o residencials de gent gran, ... 

La campanya conté un retallable d'un "Fanalet amb la silueta de la flor Amaryllis" que és el símbol de la Malaltia de Huntington.

Vegeu el conte:

 

Flor amaryllisAmaril·lis, una flor diferent

Amaril·lis, sempre se sentia desencantada perquè tothom pensava que les flors tan sols eren boniques i amb una dolça olor. I va pensar: Què puc fer jo? Com puc ser diferent? No vull ser només una bonica flor, vull treure el millor de mi. I va ser llavors quan va decidir esforçar-se en allò que era el que millor sabia fer, il·luminar! I, cada mes de maig, Amaril·lis s'il·lumina per les persones afectades per la Malaltia de Huntington, sent diferent de totes les altres flors, sent allò que només pot ser per si mateixa... una flor solidària.

Fanalet muntat per il·luminar el 5 de maig i penjar les fotos i els vídeos a les xarxes socialsAra, Amaril·lis necessita que la fem brillar més que mai. Voleu participar? Construiu el seu fanalet i... feu-lo brillar el 5 de maig pujant les fotos i vídeos a les xarxes socials amb els hashtags  #LightItUp4HD  #IlluminatPelHuntington  #Huntington2022

El nom de la flor que simbolitza aquesta malaltia, Amaril·lis, prové de la paraula "Amarysso" que en llatí significa brillar.

La malaltia de Huntington no té cura, és hereditària, neurodegenerativa, minoritària i provoca un envelliment precoç.

 

Cartell de Terrassa s'il·lumina el 5 de maig per a la campanya de conscienciació de la malaltia de Huntington