Dia Mundial de la Visió

El Dia Mundial de la Visió se celebra per centrar l'atenció mundial sobre la ceguesa, la discapacitat visual i sobre la necessitat de tenir una bona cura de la salut visual.

Amb l'objectiu de tenir cura de la salut visual es fan activitats a la "La carpa de la salut visual" instal·lada a la plaça Vella. Aquestes activitats estan organitzades per la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i pel Centre Universitari de la Visió (CUV).

De 12:00h a 14:00h i de 15:30h a 19:30h: "La carpa de la salut visual" quedarà oberta a tota la ciutadania que s'hi vulgui acostar per revisar la seva salut visual. Els hi faran exàmens específics per detectar i/o prevenir alteracions visuals que consisteixen en exàmens visuals per determinar si cada persona arriba als llindars mínims establerts per la seva edat en determinades àrees de les habilitats visuals:

  • Agudesa visual (quantitat de visió)
  • Binocularitat (coordinació dels ulls)
  • Acomodació (capacitat d'enfoc)
  • Visió del color

La ciutadania que es faci la revisió a "La carpa de la salut visual" rebrà un informe de resultats i, en cas necessari, la recomanació de realitzar-se una exploració exhaustiva per part de l'optometrista o de l'oftalmòleg/oftalmòloga.