Commemoració Dia Mundial de la Sida

Com a acte central de commemoració del Dia Mundial de lluita contra la Sida, l'Ajuntament de Terrassa il·luminarà en color vermell la seva façana, sumant-se així a les accions comunitàries promogudes per la Comissió de la SIDA de Terrassa.

Al Raval de Montserrat, el dia 30 de novembre, a les 18.30, us convidem a participar en la composició amb flors d'un gran llaç vermell, amb la participació de regidors de l'Ajuntament, i com cada any, també es llegirà el manifest institucional.

La Sida continua essent un problema de salut pública prioritari. A Terrassa, en els últims set anys s'han diagnosticat  216 persones amb VIH, 12 de les quals l'any 2017.

L'abordatge d'aquesta epidèmia requereix la persistència d'accions preventives i la promoció d'estratègies que impliquin tant les administracions i ens públics com els organismes privats.

Aquesta és la programació d'activitats:

  • Del 26 de novembre al 30 de desembre Prova ràpida de detecció del VIH (gratuïta i confidencial) al CAP Nord a càrrec del CST i la entitat AIDE, sense reservar hora, de 10.00 a 13.00 i de 15.00 a 18.00, o a través de l'Associació ALBA amb cita prèvia trucant al 937314845, del 20 al 30 de novembre.
  • El dia 30 de novembre, durant tot el dia hi haurà punts informatius a diferents zones de la ciutat : Centres d'Atenció Primària de Mútua i de Consorci, Instituts de l'ESO , Biblioteques municipals, Casa Baumann, Centres Cívics, Plaça Raval de Montserrat, Associació ALBA, AIDE i LGTBIQ i Mercats, a càrrec de la comissió de la SIDA.
  • El dia 30 de novembre, de 10.00 a 14.00, al carrer Unió amb Raval de Montserrat hi haurà un punt informatiu dinamitzat per Actuavallès, AIDE i LGTBIQ.
  • Als centres educatius de secundària es faran durant els dies previs al Dia Mundial de la Sida, activitats lúdiques i tallers a càrrec del PIDCES del Servei de Joventut, i el dia 4, al matí el servei de Salut i Comunitat ha organitzat dues sessions per a que més de 600 alumnes de secundària puguin gaudir de l'espectacle Improshow aids day, a l'Auditori de Terrassa.
  • Els dies 3 i 4 de desembre es farà una campanya informativa sobre ITS i prova ràpida del VIH, a l'Escola Universitària d' Infermeria de Terrassa i a diverses farmàcies de Terrassa a càrrec del Col·legi de Farmacèutics i Associació Actuavallès.

Podreu trobar més informació aquí.