Dia de conscienciació del càncer de fetge

S'il·lumina de verd el monument de la dona treballadora el 30 d'octubre per al dia de conscienciació del càncer de fetgeEl Dia de Conscienciació del Càncer de Fetge s'il·luminen l'Ajuntament de Terrassa al raval de Montserrat i el Monument a la Dona treballadora a la plaça de la Dona.

El càncer de fetge o hepatocarcinoma és un tipus de càncer molt agressiu del que es diagnostiquen cada any uns 6.000 pacients nous a Espanya. Es tracta del tercer tipus de càncer amb més prevalença al món. 

Entre els factors de risc que poden provocar hepatocarcinoma es comptabilitzen les hepatitis virals i altres malalties metabòliques, cirrosi,... El diagnòstic és difícil ja que és una malaltia molt silenciosa amb símptomes poc específics que no són fàcils de detectar. Això fa que molts dels casos es descobreixin únicament en una fase ja avançada, cosa que complica les possibilitats de supervivència. No obstant això, hi ha tractaments disponibles que inclouen la cirurgia, ablació, radioteràpia, immunoteràpia, quimioteràpia i, per descomptat, el trasplantament de fetge