Donació de sang i moll d'os al Centre Cívic President Macià

Terrassa acull una campanya de donació de sang i moll d'os el dilluns 24 de juliol de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores al Centre Cívic President Macià de la rambla de Francesc Macià, núm. 189.

Es pot agafar cita:

a les xarxes socials @donarsang 
al 677 07 17 56
al 93 557 35 66
Clicant aquí 

És important saber que es necessiten unes 1.100 donacions diàries a Catalunya per poder fer front a les intervencions quirúrgiques de clíniques i hospitals bé sigui per accident o per malalties.

Cal saber que tothom entre 18 i 70 anys pot donar sang, només cal estar bé de salut, pesar més de 50 quilos i no estar embarassada. Si s'ha viatjat a l'estranger es pot comprovar aquí si hi ha algun impediment per donar sang.

En aquesta campanya també poden aprofitar per fer donació de medul·la òssia o moll d'os les persones que tinguin entre 18 i 39 anys. Es poden enregistrar com a potencials donants de medul·la òssia només amb una mostra de sang. Cal avisar en el moment de la visita mèdica.

Com es procedeix? En el moment de la donació, es treu una mostra de sang per analitzar quin tipus de medul·la té el o la donant. Un cop se sap, s'incorpora al registre mundial de donants de medul·la òssia. En el cas que hi hagués una compatibilitat amb una persona malalta, es trucaria a la persona per avisar-la si vol fer efectiva la donació de medul·la òssia.

Cal que més joves s'hi enregistrin per augmentar les possibilitats de trasplatament de pacients amb leucèmia. Cada any, 5.000 persones són diagnosticades amb aquesta malaltia a l'estat espanyol, i el trasplantament de medul·la òssia és l'única esperança per a moltes persones afectades de leucèmia i altres malalties de la sang.