El 14 de setembre es realitzen les proves d'enviament d'alertes de protecció civil

El proper dijous 14 de setembre a les 12h, Protecció Civil de la Generalitat ha planificat una prova del sistema d'alertes a telèfons mòbils al sector del Vallès Occidental.

En aquest sentit, totes les persones amb telèfon mòbil intel·ligent que es trobin a Terrassa, encara que els duguin persones que estan de pas per carretera o ferrocarril, rebran un missatge en català, castellà i anglès amb el següent text: "PROVA D'ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te". Aquest missatge anirà acompanyat d'un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge, el qual només finalitzarà quan la persona que rebi el missatge el llegeixi i premi una tecla que li apareixerà en pantalla.

 

 

Des de l'Ajuntament es fa extensiva la recomanació que Protecció Civil de Catalunya ha fet a la ciutadania de configurar el telèfon mòbil per rebre aquest tipus de missatges, els quals són molt útils en permetre una difusió massiva d'informació rellevant en un espai molt curt de temps.

Els telèfons mòbils que tenen activada per defecte la recepció de les alertes són els de les versions Android versió 11 o superior i iOs versió 15.6 o superior. Si el telèfon no té activat per defecte els avisos d'emergència, des de protecció civil de la Generalitat es facilita un tutorial per tal de poder activar-los en el següent enllaç

 

El sistema d'alertes d'emergència al mòbil es farà servir només en els casos d'emergència greu en què l'autoritat de protecció civil hagi determinat que cal donar instruccions a la població sobre accions que ha de dur a terme com pot ser el confinament davant d'un accident químic o unes inundacions o bé accions que ha d'evitar fer.

En el cas concret de les persones que, o bé per raons de feina o bé per tenir una sensibilitat alta a certs tons, no vulguin rebre'l, hauran de posar el telèfon en mode avió o apagar-lo.