Inici de la campanya d'impuls i foment del voluntariat entre el jovent

L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Qualitat Democràtica i conjuntament amb la Taula del voluntariat, impulsa una campanya de sensibilització per a animar el jovent de la ciutat a dedicar temps al voluntariat i, alhora, visibilitzar el paper i la implicació del jovent durant la pandèmia. La campanya, que es desenvoluparà principalment a les xarxes socials, té com a lema «Fes voluntariat. Hi tens molt a guanyar».

L'element central de la campanya serà un seguit de vídeos elaborats a partir dels testimonis de 18 joves, d'edats compreses entre els 18 i els 32 anys, que fan o han fet recentment tasques de voluntariat en entitats diverses. Alguns d'aquests vídeos els utilitzarà el servei de Qualitat Democràtica en xerrades a instituts o altres equipaments, reunions amb entitats, etc. Altres, una sèrie de sis vídeos curts, de menys de dos minuts de durada, s'han creat expressament per a la seva publicació en xarxes socials. En cadascun d'aquests vídeos, tres joves parlen de la seva experiència i animen a fer voluntariat. Aquests sis vídeos es poden veure al canal de Youtube de l'Ajuntament de Terrassa. Al llarg dels propers mesos es difondran aquests vídeos, juntament amb imatges i altres missatges animant les persones joves a dedicar una part del seu temps lliure a fer tasques de voluntariat a la ciutat.

Reobertura presencial del Punt del Voluntariat

L'arrencada de la campanya coincideix amb la recuperació de l'activitat presencial al Punt del Voluntariat, ubicat a l'atri de l'Ajuntament de Terrassa. Des del març de 2020, aquest servei ha prestat atenció telemàtica per la situació sanitària. Aquesta setmana, però, el Punt del Voluntariat ha tornat a funcionar presencialment amb el seu horari habitual (dimarts i dijous de 10 a 13 h i dimecres de 16 a 19 h). D'aquesta manera, qualsevol jove que, animat per la campanya, decideixi iniciar-se al món del voluntariat, podrà adreçar-se a aquest espai per a rebre més informació i assessorament.