L'Ajuntament de Terrassa aposta per una atenció a la ciutadania de qualitat, propera, eficaç i eficient des de qualsevol dels punts d'atenció dels que disposa, tot plegat amb un tracte correcte i professional en el que també es tingui en compte la satisfacció de les expectatives dels ciutadans i ciutadanes.

La campanya "L'Ajuntament que m'agrada" impulsa les següents accions que segur, aproparan i facilitaran la relació de la ciutadania  amb l'Ajuntament:

Accions que s'aplicaran a curt termini:

 • Cita prèvia amb professionals municipals

Cita prèvia per a tràmits

 

Les persones que triïn l'opció per realitzar  tràmits de forma presencial hauran de reservar cita prèvia. L'objectiu és reduir el temps d'espera i facilitar la gestió del temps a la ciutadania.

 

Demanar cita prèvia és molt fácil, ja que es pot sol·licitar per diferents canals:

 • Per internet; citaprevia.terrassa.cat
 • Des del mòbil a través de l'aplicació "Sense Esperes" disponible tant per a Android (Google Play Store), com a iOS (App Store).
 • Trucant al 010 (93 739 70 31 si es truca des de fora de la ciutat).

Només caldrà indicar el lloc i el tràmit que vol realitzar i escollir el dia i hora disponibles.

 

Aplicació mòbil "Sense Esperes"

Amb aquesta aplicació es pot demanar cita prèvia de manera còmoda, des del telèfon mòbil, i també ofereix la possibilitat de demanar torn a tots els punts d'atenció ciutadana amb gestor de cues.

Està disponible per a mòbils Android i IOS  i permet:

 • Demanar cita prèvia a les oficines d'atenció ciutadana, com ja es pot fer a través del web i del telèfon 010
 • Saber el temps aproximat d'espera que hi ha en un punt d'atenció ciutadana i demanar tanda amb fins a una hora d'anticipació
 • L'aplicació Sense Esperes permet demanar torn a les set oficines d'atenció ciutadana (OAC), l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i també als serveis d'Educació, de Joventut, d'Habitatge i de Territori, a més de Foment de Terrassa. També s'hi pot demanar cita prèvia. 

 

Aplicació mòbil "Cuidem Terrassa"

L'Ajuntament de Terrassa disposa d'una app i un apartat al web municipal on es pot avisar sobre incidències relacionades amb el manteniment de mobiliari urbà, carrers, arbres, zones verdes, senyalització i neteja. Així, entre tots i totes, contribuirem a millorar l'estat general de la ciutat.

Com funciona? És molt senzill:

 1. Descarrega't l'app o entra al web municipal a l'apartat Cuidem Terrassa
 2. Tria l'element urbà malmès
 3. Escull el tipus d'incidència
 4. Indica la seva ubicació al plànol
 5. Adjunta una fotografia perquè l'identifiquem correctament
 6. Afegeix observacions si ho creus necessari
 7. Envia'ns-ho

El teu avís arribarà al servei municipal corresponent i en tot moment, a través de l'aplicació o
del web, podràs fer el seguiment de la teva incidència.

 

Gratuïtat del servei 010

Des del setembre de 2016 les trucades al servei 010 són gratuïtes, ja sigui les realitzades des des de la ciutat 010  o des de fora, trucant al 93 739 70 31

L'Ajuntament de Terrassa ha estat el primer municipi de Catalunya a oferir gratuïtament aquest servei.

 

Dossier de benvinguda

Es tracta d'un dossier virtual que s'envia per correu electrònic a totes les persones que s'empadronen a Terrassa o que canvien de domicili dins de la ciutat.

Conté informació personalitzada sobre el barri on s'han empadronat: escoles, centres de salut i serveis que corresponen als residents a la zona, quins són els equipaments municipals del territori o quins col·legis electorals corresponen al barri, juntament amb les adreces, telèfons, horaris i altres informacions útils.

 

Qüestionari d'obres

L'Ajuntament de Terrassa posa a disposició de la ciutadania el nou qüestionari d'obres, una eina en línia que serveix per determinar quin tipus de sol·licitud de llicència o comunicació prèvia cal presentar abans d'executar una construcció, instal·lació o obra.

La persona usuària ha de respondre les preguntes del qüestionari triant una de les opcions plantejades a cada qüestió. Al final, s'obté la resposta desitjada, amb el tipus de permís, el preu de la taxa que correspongui i la documentació tècnica requerida.

En cas de dubte, el mateix qüestionari informa a la persona usuària que també pot sol·licitar cita prèvia a través de la Seu Electrònica per parlar amb personal tècnic municipal. El formulari enllaça amb la sol·licitud de la llicència o la comunicació, i amb els impresos relacionats amb la tramitació que s'escaigui.

El qüestionari està disponible a la seu electrònica.

 

Gestor de cues

Els gestors de cues (dispensadors de tiquets per a obtenir torn als punts d'atenció a la ciutadania) s'han unificat en un mateix sistema per a tots els equipaments i serveis, i s'ha ampliat el nombre de punts amb gestors de cues fins els 23.

 

 

 

Idcat Mòbil

Aquest sistema d'identificació i signatura electròniques del Consorci d'Administració Oberta de Catalunya permet fer tràmits signats per internet d'una manera fàcil i àgil, amb les mateixes garanties que un certificat digital.

Amb aquest sistema podeu realitzar pràcticament tota la tramitació disponible a internet de l'Ajuntament de Terrassa.

Per saber com obtenir l'idCAT mòbil, seguiu aquest enllaç