Consulteu la plana del servei
Més informació

Terrassa va ser la primera ciutat catalana i la tercera de l'Estat espanyol que es va adherir, a principis del 2020, a la Declaració del Plàstic d'Oslo, una iniciativa conjunta de la capital noruega i de la xarxa Eurocities. Es reforça així el compromís de reduir l'impacte dels plàstics en el medi ambient i d'avançar en La Revolució Verda, un nou model de ciutat per viure millor, preservar el medi ambient, combatre la crisi climàtica i ser més sostenibles en la gestió dels residus.
En aquesta línia, L'Ajuntament ha demanant al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) finançament per a un projecte innovador en la gestió de la recollida, la selecció i el reciclatge de la fracció envasos. Es tracta d'una plataforma digital que utilitza sensors als contenidors i també les xarxes socials, entre altres elements, per recopilar dades que serviran per millorar la gestió dels residus a la ciutat.
La plataforma també permetrà planificar la ubicació dels contenidors i detectar les àrees on es generi un major volum de residus, de manera que es pugui fer una millor previsió. Aquest projecte pilot incorporaria mètodes innovadors de participació ciutadana i dels comerços i els serveis de la ciutat. A més, permetria fer un seguiment de l'impacte de les campanyes de sensibilització i informació.
A Terrassa, l'any 2019 es van generar 4.919 tones de la fracció envasos, el que representa un augment d'un 4,75 % respecte a l'any anterior. Les Nacions Unides calculen que, globalment, només es recicla el 9% del plàstic utilitzat. Aquests residus produeixen gasos d'efecte hivernacle en totes les fases del seu cicle de vida, contribuint així en l'escalfament global del planeta.