Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Interior de la Biblioteca Districte 3

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

The Europe Challenge

 

Primera trobada presencial del projecte «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia»


Els dies 14, 15 i 16 d'abril va tenir lloc a l'espai co-working de la Universitat de Cambridge la primera trobada presencial del «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» en el què hi participen les biblioteques de Terrassa.

El programa de la trobada preveia dos espais de formació, una visita a la biblioteca universitària, conferències sobre xarxes de treball i participació democràtica de la comunitat, així com espais de relació i co-working per donar a conèixer els diferents projectes de les biblioteques participants i les seves comunitats.

Un total de 27 biblioteques provinents de Polònia, Irlanda, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Bèlgica, Suècia, França, Espanya (Sevilla, Còrdova i Terrassa) i Portugal, van intercanviar experiències pròpies relacionades amb la inclusió i la cohesió social, l'economia circular i la participació ciutadana.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va aportar la seva línia de treball sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a les biblioteques i a la societat. La bct xarxa hi va anar acompanyada de LaFact Fupar, una entitat que representa aquesta comunitat i amb qui manté un conveni de col·laboració.

El vídeo que us oferim a continuació és una presentació a tall d'exemple del funcionament diari d'aquest vincle entre les biblioteques de Terrassa amb les diferents entitats i agents que treballen amb persones amb discapacitat. Actualment estem duent a terme 50 activitats en col·laboració amb 20 agents diferents de la nostra ciutat.

 

Versió subtitulada en català

Versió subtitulada en anglès

Per a més informació: Terrassa ha estat seleccionada per primera vegada per participar a la tercera edició de «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» 

 

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 20 al 25 de maig de 2024.

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 27 de maig a l'1 de juny de 2024.

 

AVÍS AFECTACIÓ SERVEI

 

02 01 2024

Mostra de novetats de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa

Les Biblioteques Públiques de Terrassa, integrades en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, han gaudit aquest any 2023 de la subvenció per a comprar nou fons que dóna l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

01 11 2023

Mes de la Pau 2023

La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional i la BCT Xarxa organitzen per desè any consecutiu el Mes de la Pau a la nostra ciutat. S'inicia a mitjans de novembre i l'objectiu del cicle és difondre els valors de l'educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

17 10 2023

La Nit de Harry Potter a la bct xarxa

Cinc biblioteques de la bct xarxa us oferim una festa simultània el proper divendres 27 d'octubre a 20.30h. Per a infants d'entre 8 i 10 anys.

10 10 2023

30è aniversari de la Biblioteca Districte 5

La Biblioteca Districte 5 (abans Biblioteca Enric Gall), fou inaugurada el 4 de juliol de 1972 en un local de lloguer al número 29 del carrer de la Salut, al barri del Poble Nou, on hi romangué més de vint anys. Després la biblioteca va ser traslladada a l'Edifici Xalet de la Àrea Olímpica, on va ser de nou inaugurada el 29 d'octubre de 1993.

05 06 2023

Cloenda dels clubs de lectura d'adults de la bct xarxa

Aquest passat dissabte, 3 de juny a les 11.00 h a la sala d'actes de la Biblioteca Central es va dur a terme la cloenda dels clubs de lectura d'adults de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa - bct xarxa.

01 06 2023

Tota l'actualitat de la bct xarxa, al Butlletí Mensual

Coneix la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa: una organització amb la Biblioteca Central i 5 biblioteques de districte, amb espais per a totes les persones, amb serveis com el carnet i el préstec, amb una gran col·lecció o fons documental, amb una important oferta d'activitats per a totes les edats, exposicions, mostres, debats... Informa't de les nostres novetats i recomanacions.

02 05 2023

Premis i Concursos literaris a Terrassa

Us oferim les bases publicades dels següents Premis i Concursos literaris a Terrassa:

XX Premi Ciutat de Terrassa Agustí Bartra de poesia 2023

V Premi Ciutat de Terrassa Anna Murià de contes en català 2023

XIV Concurs de Narracions curtes Josep Soler i Palet 2023

IV Premi de Poesia Marta Pessarrodona per a joves 2023

La Biblioteca del Districte 5 recupera l'entrada directa des del carrer dels Jocs Olímpics

Paral·lelament, l'Ajuntament està enllestint les bases del concurs de projectes per a la construcció de la nova BD5 i el seu trasllat a l'avinguda de Béjar 

Accés recuperat BD5Aquest dijous ha entrat en funcionament la nova entrada a la Biblioteca del Districte 5 des del carrer dels Jocs Olímpics. D'aquesta forma, els usuaris i usuàries podran tornar a accedir directament a l'equipament sense necessitat de passar per l'interior del Club Natació Terrassa.

La regidora de Cultura, Rosa Boladeras explica que: «Amb la finalització de les obres, la biblioteca recupera una entrada independent i s'obre encara més a la ciutat facilitant l'accés a totes i tots els usuaris i usuàries. Uns treballs amb els que també volem oferir millores tant dels serveis com dels espais de la biblioteca».

El nou accés a la biblioteca està ubicat al carrer dels Jocs Olímpics número 7, entre els pavellons i les pistes de pàdel. Una nova escala, que disposa d'una plataforma elevadora per fer-la accessible, permet accedir a la terrassa posterior de la biblioteca i a una porta d'accés a l'equipament. Les actuacions realitzades han consistit també en reubicar el mobiliari interior de la biblioteca i substituir una part del paviment actual de la zona infantil. A més, la biblioteca disposa ara d'un nou bany adaptat i d'us exclusiu per els usuaris i usuàries.

Les obres de millora es van iniciar el novembre de 2022 i han comptat amb un pressupost de 71.899,22 euros. La Diputació de Barcelona ha donat suport al projecte realitzant l'adequació de les telecomunicacions i  la planificació de la nova distribució dels espais, a més de fer el seguiment del projecte des dels seus inicis, coordinadament amb el Servei de Patrimoni i Manteniment de l'Ajuntament de Terrassa.

Concurs de projectes per a la nova BD5

L'Ajuntament de Terrassa ha finalitzat l'informe tècnic i ha iniciat l'expedient i el plec de bases reguladores que regiran el concurs de projectes per a la construcció de la nova Biblioteca del Districte 5 que es posarà en marxa en els propers mesos.

El trasllat de la BD5 a una nova ubicació és un projecte recollit al Pla de Biblioteques Municipals de Terrassa (2018-2025). La regidora de Cultura, Rosa Boladeras, ha explicat que el trasllat de la biblioteca a una pastilla de terreny ubicada a l'avinguda de Béjar: «Permetrà, d'una banda, donar més visibilitat a l'equipament dins de la seva àrea d'influència, atès que amb l'actual edifici, situat dins un recinte esportiu, aquesta visibilitat queda força reduïda. A més, el trasllat de la BD5 permetrà també a la biblioteca créixer i guanyar superfície útil, així com fons documental i una millora important de la quantitat i la qualitat dels serveis que ofereix, i poder disposar d'un espai, equipat amb els elements tècnics necessaris, que es converteixi en una referència pel que fa a l'activitat cultural al territori i que pugui donar resposta a les necessitats de les seves usuàries i usuaris com ara projeccions, treballs comunitaris i altres tipus d'activitats».

La Biblioteca del Districte 5 es va inaugurar el 4 de juliol de 1972, al número 29 del carrer de la Salut amb el nom de Biblioteca Enric Gall. Posteriorment, la biblioteca es va traslladar a l'actual edifici conegut com el xalet de la Àrea Olímpica, on va ser de nou inaugurada el 29 d'octubre de 1993.

Present i futur del nou parc al Pla del Bonaire

En aquest sentit, des del consistori s'estan finalitzant els tràmits d'adjudicació per efectuar les obres del futur parc del Bonaire, en els terrenys de 5.200 metres quadrats on ha d'anar la nova biblioteca. 

Les obres, pressupostades en 340.000 euros, consisteixen en la creació d'un nou parc infantil, dissenyat per crear oportunitats de joc i interacció per als infants amb diversitat funcional, i l'adequació per a l'ús públic dels terrenys. Al lateral est, a la sortida de l'escola bressol, es preveu construir una àrea de jocs infantils per a infants de menor edat, i a l'oest, una estructura de trepa per als més grans.


Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

bct xarxa

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa: