Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Interior de la Biblioteca Districte 3

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació setmanal, del dilluns 27 de març al dissabte 01 d'abril de 2023.

 

Dijous 30 de març a les 18:30 h. Dins del Cicle "Biblioteques, cinema...acció!" a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1). Xerrada: Un assassinat a la catedral: Becket (1964) de Peter Glenville. A càrrec de Carles Sánchez Márquez, director de la Candidatura de la Seu d'Egara a Patrimoni Mundial de la UNESCO. Xerrada sobre la vida i assassinat de Thomas Becket i el seu ressò en l'àmbit cultural i audiovisual. Acompanyada de la visualització de fragments de la película. Dirigida a públic en general. Per a més informació, a la Biblioteca Central de Terrassa - Passeig de les Lletres, 1 - Telèfon 93 789 45 89 - [email protected]

 

El dilluns 20 de febrer a les 16:00 h, vàrem reobrir la Biblioteca Districte 5 encara amb accés provisional per l'Avinguda Abat Marcet s/n (Entrada del Club Natació Terrassa).

Sense data encara concreta, durant el mes de març s'habilitarà l'accés directe des del carrer Jocs Olímpics. Encara queden alguns treballs exteriors per acabar. Disculpeu les molèsties.

Volem agraïr l'esforç i dedicació de totes les persones que ens han ajudat a poder fer-ho possible... especialment en Marc, Jordi, Raül, David, Miguel, Jaume, Sebastián...

Així com la Brigada Municipal i el Servei de Patrimoni i Manteniment de l'Ajuntament de Terrassa i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona... Moltes gràcies!

Subvencions a la bct xarxa durant l'any 2022

La bct xarxa ha gaudit aquest any 2022 de dues subvencions per a comprar fons a les biblioteques i una per a poder convidar autors que han estat llegits als clubs de lectura.

Les Biblioteques Públiques de Terrassa s'han beneficiat de la subvenció destinada a les biblioteques integrades en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya que dóna el Departament de Cultura de la Generalitat.

Aquesta subvenció, de 41 mil euros, ha estat repartida entre les sis biblioteques de la ciutat i destinada a comprar les novetats bibliogràfiques aparegudes al mercat i a l'adquisició de llibres de coneixements tant d'adults com infantils, música, cinema, videojocs i jocs de taula.

Aquest any hem pogut gaudir, també, dels fons Next Generation amb un valor total de 14.500€ repartits amb 3500€ per la Biblioteca Central i 2.200€ a les biblioteques de districte. Aquesta subvenció establia que s'havia de gastar el 50% de la destinació en compra de llibres en castellà i la resta tot en català o bé 40% català i 10% altres idiomes.

S'ha destinat bàsicament a la compra de narrativa per ampliar l'oferta de llibres de les especialitzacions de cada biblioteca: novel·la romàntica per la Biblioteca districte 3, novel·la històrica per la Biblioteca districte 4, novel·la negra per la Biblioteca districte 6. A més d'adquirir novetats editorials de novel·la a totes les biblioteques.

Amb aquesta subvenció també s'ha donat resposta a les desiderates que ens proposen els usuaris i usuàries de les biblioteques.

Finalment, s'ha fet la compra de lectures noves per als clubs de lectura infantils, juvenils i de persones adultes així com també els de diferents idiomes.

Per fer tota aqueta compra de llibres, audiovisuals, jocs i diaris s'ha intentat fer el màxim possible a les llibreries, editorials i quioscos de la nostra ciutat, ja que la prioritat és beneficiar els comerços de proximitat.

A part de poder ampliar, actualitzar i mantenir el fons bibliogràfic gràcies a aquetes dues subvencions, les biblioteques també hem rebut suport per tal de poder convida a autors a fer una xerrada en el marc de les sessions dels diferents clubs de lectura de les biblioteques de la mà de la Institució de les Lletres Catalanes per un valor de 1.800€

Cada biblioteca de la ciutat ha rebut la visita d'un autor els quals han estat: la Care Santos a la Biblioteca Central, l'oriol Canosa a la Biblioteca Districte 2, Marc Artigau a la Biblioteca Districte 3, el Sebastià Alzamora a la Biblioteca Districte 4, el Francesc Serès a la Biblioteca Districte 5 i el Pep Cortès a la Biblioteca Districte 6.

 

 

 

 

Institució de les Lletres Catalanes

Generalitat de Catalunya / Departament de Cultura


Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

bct xarxa

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa:

 

  

  

 

Pots seguir-nos a les xarxes socials de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

 

Twitter bct xarxahttps://twitter.com/bctxarxa

 

 

 

Facebook bct xarxahttps://www.facebook.com/bct.xarxa/

 

 

 

Instagram bct xarxahttps://www.instagram.com/bctxarxa/

 

 

 

Spotify bct xarxahttps://open.spotify.com/user/bct_xarxa

 

 

 

Youtube bct xarxahttps://www.youtube.com/@bctxarxa