Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Interior de la Biblioteca Districte 3

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

The Europe Challenge

 

Primera trobada presencial del projecte «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia»


Els dies 14, 15 i 16 d'abril va tenir lloc a l'espai co-working de la Universitat de Cambridge la primera trobada presencial del «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» en el què hi participen les biblioteques de Terrassa.

El programa de la trobada preveia dos espais de formació, una visita a la biblioteca universitària, conferències sobre xarxes de treball i participació democràtica de la comunitat, així com espais de relació i co-working per donar a conèixer els diferents projectes de les biblioteques participants i les seves comunitats.

Un total de 27 biblioteques provinents de Polònia, Irlanda, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Bèlgica, Suècia, França, Espanya (Sevilla, Còrdova i Terrassa) i Portugal, van intercanviar experiències pròpies relacionades amb la inclusió i la cohesió social, l'economia circular i la participació ciutadana.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va aportar la seva línia de treball sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a les biblioteques i a la societat. La bct xarxa hi va anar acompanyada de LaFact Fupar, una entitat que representa aquesta comunitat i amb qui manté un conveni de col·laboració.

El vídeo que us oferim a continuació és una presentació a tall d'exemple del funcionament diari d'aquest vincle entre les biblioteques de Terrassa amb les diferents entitats i agents que treballen amb persones amb discapacitat. Actualment estem duent a terme 50 activitats en col·laboració amb 20 agents diferents de la nostra ciutat.

 

Versió subtitulada en català

Versió subtitulada en anglès

Per a més informació: Terrassa ha estat seleccionada per primera vegada per participar a la tercera edició de «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» 

 

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 20 al 25 de maig de 2024.

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 27 de maig a l'1 de juny de 2024.

 

AVÍS AFECTACIÓ SERVEI

 

30è aniversari de la Biblioteca Districte 5

Biblioteca Districte 5 | 30 anys

 

Biblioteca Districte 5

La Biblioteca Districte 5 (abans Biblioteca Enric Gall), fou inaugurada el 4 de juliol de 1972 en un local de lloguer al número 29 del carrer de la Salut, al barri del Poble Nou, on hi romangué més de vint anys.

Després la biblioteca va ser traslladada a l'Edifici Xalet de la Àrea Olímpica, on va ser de nou inaugurada el 29 d'octubre de 1993.

El canvi al local actual, que havia estat l'antic local social del Club Natació Terrassa, va significar una millora important per als usuaris. Com que estava situada al cor de l'àrea olímpica, s'hi va crear un fons especial d'esports.

Des de llavors i fins avui ha estat l'equipament cultural de proximitat del Districte V, oferint serveis i activitats als usuaris, tot i que ha quedat petita. El seu trasllat serà la primera actuació del nou Pla de Biblioteques, aprovat pel Ple de l'Ajuntament.

La bd5 disposa d'una terrassa semicoberta de 100 m2 amb pissarra, mobiliari i endolls. És apta per a formacions, reunions i actes diversos en època de bon temps.

 

30è aniversari de la Biblioteca Districte 5 | Programació 2023

 

Del 2 al 31 d'octubre:

  • Exposició: "30 de la bd5 a l'àrea olímpica", a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). Mostra d'imatges de la biblioteca a l'Edifici Xalet, des d'abans de la inauguració fins a avui. Per a més informació, a la Biblioteca Districte 5

Del 23 al 27 d'octubre:

  • El "Quiz" de la bd5, a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). Atreveix-te a respondre les preguntes sobre la història de la biblioteca. Pots endur-te un obsequi! Per a tots els públics. Cada tarda entre el 23 i el 27 d'octubre a les 17.30 h i a les 19.00 h. Cal inscripció prèvia a: https://inscriu.me/ca/el-quiz-de-la-bd5-0 Per a més informació, a la Biblioteca Districte 5

 

Dissabte, 21 d'octubre:
  • 12.30 h. Hora del conte: "Contes ballats i cantats", a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). A càrrec de Vivim del Cuentu. Per a més informació, a la Biblioteca Districte 5
Dimarts, 24 d'octubre:
Dimecres, 25 d'octubre:
  • 18.00 h. Hora del conte: "Contes d'aniversari", a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). A càrrec dels Vet aquí que. Per a infants a partir de 3 anys. Per a més informació, a la Biblioteca Districte 5

Dijous, 26 d'octubre:

Dissabte, 28 d'octubre:
  • 12.00 h. Hora del Conte: Una nit monstruosa, a la a la Biblioteca districte 5 (Carrer dels Jocs Olímpics, 7). A càrrec de Sandra Rossi. Per a infants a partir de 3 anys. Per a més informació, a la Biblioteca Districte 5

 


Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

bct xarxa

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa: