Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Interior de la Biblioteca Districte 3

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

The Europe Challenge

 

Primera trobada presencial del projecte «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia»


Els dies 14, 15 i 16 d'abril va tenir lloc a l'espai co-working de la Universitat de Cambridge la primera trobada presencial del «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» en el què hi participen les biblioteques de Terrassa.

El programa de la trobada preveia dos espais de formació, una visita a la biblioteca universitària, conferències sobre xarxes de treball i participació democràtica de la comunitat, així com espais de relació i co-working per donar a conèixer els diferents projectes de les biblioteques participants i les seves comunitats.

Un total de 27 biblioteques provinents de Polònia, Irlanda, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Bèlgica, Suècia, França, Espanya (Sevilla, Còrdova i Terrassa) i Portugal, van intercanviar experiències pròpies relacionades amb la inclusió i la cohesió social, l'economia circular i la participació ciutadana.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va aportar la seva línia de treball sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a les biblioteques i a la societat. La bct xarxa hi va anar acompanyada de LaFact Fupar, una entitat que representa aquesta comunitat i amb qui manté un conveni de col·laboració.

El vídeo que us oferim a continuació és una presentació a tall d'exemple del funcionament diari d'aquest vincle entre les biblioteques de Terrassa amb les diferents entitats i agents que treballen amb persones amb discapacitat. Actualment estem duent a terme 50 activitats en col·laboració amb 20 agents diferents de la nostra ciutat.

 

Versió subtitulada en català

Versió subtitulada en anglès

Per a més informació: Terrassa ha estat seleccionada per primera vegada per participar a la tercera edició de «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» 

 

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 10 al 15 de juny de 2024.

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 17 al 22 de juny de 2024.

 

Mes de la Pau 2023

La regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional i la BCT Xarxa organitzen per desè any consecutiu el Mes de la Pau a la nostra ciutat. S'inicia a mitjans de novembre i l'objectiu del cicle és difondre els valors de l'educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

Les propostes estan pensades especialment per als infants, que són a qui hem de transmetre la necessitat d'aconseguir una societat lliure de violència, i també per a un públic adult que volem que no oblidi les conseqüències que han tingut per a tanta i tanta gent conflictes passats i actuals. 

Aquestes són les activitats d'enguany:

Exposició: "Relats amb nom de Dona"

Uganda, de la mateixa manera que la resta del món, és un país on les desigualtats de gènere formen part del dia a dia. L'obra de la fotoperiodista Meritxell Prats fa un recorregut a través dels principals reptes i violacions dels drets humans als quals s'enfronten les nenes, joves i dones d'Uganda. Ho fa a través del testimoni de dones ugandeses que, amb valentia, han compartit les seves històries personals.

 • Del 16 al 25 de novembre
 • Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)

Ho organitza: Petits Detalls

 

Joc interactiu: Memory de la Pau (cliqueu a sobre per jugar online)

El memory és un joc que consisteix a fer parelles, en aquest cas d'imatges. El nostre Memory de la Pau té fins a 18 dibuixos diferents, cadascun d'ells amb la seva parella idèntica. Els dibuixos són obra dels nens i nenes que van participar al concurs del mes d'octubre.

Acosta't a la biblioteca i juga en el format gegant que hem preparat!

 • Del 15 al 22 de novembre a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)
 • Del 24 al 29 de novembre a la Biblioteca del Districte 2 (Sant Cosme, 157)
 • De l'1 al 12 de desembre a la Biblioteca del Districte 3 (Germà Joaquim, 66)
 • Del 14 al 19 de desembre a la Biblioteca del Districte 4 (Infant Martí, 183)
 • Del 20 al 27 de desembre a la Biblioteca del Districte 5 (Jocs Olímpics, 7)
 • Del 29 de desembre al 10 de gener 2024 a la Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193)

 

Conta-contes: "Pau, Pau, Pau. La meva polsada de sorra"

Un recull de contes que transmetran valors als infants perquè creixin conscients de com és d'important la pau en les nostres vides.

 • Divendres 10 de novembre a les 18h a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1)
 • Dimecres 15 de novembre a les 18h a la Biblioteca del Districte 2 (Sant Cosme, 157)
 • Dimecres 22 de novembre a les 18h a la Biblioteca del Districte 3 (Germà Joaquim, 66)
 • Dijous 23 de novembre a les 18h a la Biblioteca del Districte 4 (Infant Martí, 183)
 • Dissabte 25 de novembre a les 12h a la Biblioteca del Districte 5 (Jocs Olímpics, 7)
 • Dimarts 28 de novembre a les 18h a la Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193)

A càrrec de Toni Massagué

 

Exposició: "Transformar el món: els Objectius de Desenvolupament Sostenible"

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), configuren una agenda inclusiva que aborda les causes fonamentals de la pobresa i aglutinen esforços per aconseguir un canvi positiu en benefici de les persones i el planeta. Aquesta mostra explica de manera didàctica què són els ODS.

 • Del 15 al 30 de novembre
 • Biblioteca del Districte 6 (Rambla Francesc Macià, 193)
 • Ho organitza: Associació per a les Nacions Unides Espanya

I a més…

 

Arbre de la Pau

Totes les biblioteques de la ciutat tindran el seu Arbre de la Pau. En les seves fulles podreu escriure els desitjos que us agradaria que es complissin, especialment en un any on la Pau és més necessària que mai.

Animeu-vos a participar!!


Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

bct xarxa

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa: