Les biblioteques públiques incloses en l'organització bct xarxa formen una xarxa municipal de biblioteques públiques que té com a objectius principals satisfer les necessitats de formació, lectura i informació de la ciutadania, així com fomentar i promocionar la lectura.

Interior de la Biblioteca Districte 3

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa us proposa una sèrie de programes i activitats durant tot l'any, relacionats amb la lectura i l'adquisició de coneixements.

 

The Europe Challenge

 

Primera trobada presencial del projecte «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia»


Els dies 14, 15 i 16 d'abril va tenir lloc a l'espai co-working de la Universitat de Cambridge la primera trobada presencial del «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» en el què hi participen les biblioteques de Terrassa.

El programa de la trobada preveia dos espais de formació, una visita a la biblioteca universitària, conferències sobre xarxes de treball i participació democràtica de la comunitat, així com espais de relació i co-working per donar a conèixer els diferents projectes de les biblioteques participants i les seves comunitats.

Un total de 27 biblioteques provinents de Polònia, Irlanda, Holanda, Anglaterra, Alemanya, Grècia, Bèlgica, Suècia, França, Espanya (Sevilla, Còrdova i Terrassa) i Portugal, van intercanviar experiències pròpies relacionades amb la inclusió i la cohesió social, l'economia circular i la participació ciutadana.

La Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa va aportar la seva línia de treball sobre la inclusió de les persones amb discapacitat a les biblioteques i a la societat. La bct xarxa hi va anar acompanyada de LaFact Fupar, una entitat que representa aquesta comunitat i amb qui manté un conveni de col·laboració.

El vídeo que us oferim a continuació és una presentació a tall d'exemple del funcionament diari d'aquest vincle entre les biblioteques de Terrassa amb les diferents entitats i agents que treballen amb persones amb discapacitat. Actualment estem duent a terme 50 activitats en col·laboració amb 20 agents diferents de la nostra ciutat.

 

Versió subtitulada en català

Versió subtitulada en anglès

Per a més informació: Terrassa ha estat seleccionada per primera vegada per participar a la tercera edició de «The Europe Challenge: Biblioteques, comunitats i democràcia» 

 

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 17 al 22 de juny de 2024.

 

A continuació podeu veure tota la nostra programació, del 25 al 28 de juny de 2024.

 

Cloenda dels clubs de lectura d'adults de la bct xarxa

Cloenda Clubs Lectura Escriptura 2023

 

Aquest passat dissabte, 3 de juny a les 11.00 h a la sala d'actes de la Biblioteca Central s'ha dut a terme la cloenda dels clubs de lectura d'adults de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa - bct xarxa.

És un acte d'agraïment als monitors/es dels clubs de lectura i escriptura de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa - bct xarxa.

· 32 clubs de lectura i escriptura per adults
· 37 monitors
· 540 participants
· 350 sessions
· 185 llibres llegits
· 400 de literatura infantil i juvenil per a persones adultes, a través del Centre de Recursos Pedagògics
· Ens han visitat 20 autors / autores

Afegint els 20 clubs infantils i juvenils que tenim, també!

 

Cloenda Clubs Lectura Escriptura 2023

11.00 h. Inici de l'espectacle: "La idea d'Europa" de George Steiner de la mà de l'actor Òscar Intente i a l'acordió, en Ferran Martínez. Tot un honor haver pogut sentir el monòleg que ha estat premiat pel Premi de la Crítica Serra d'Or 2022.

L'acte de dissabte, com cada any, va ser una celebració i un agraïment i reconeixement als nostres monitors i monitores dels clubs de lectura i escriptura de les biblioteques de Terrassa. Hi van assistir unes 120 persones. Un gran èxit! 

De 12.00 a 12.30 h. Es va fer l'agraïment i un obsequi als monitors i monitores dels diferents clubs de lectura. Cada director/a va fer entrega a cada monitor/a un sobre amb carta obsequi amb entrades al teatre de la propera temporada de Terrassa i llibres dels últims premis literaris dels Premis Anna Murià i Agustí Bartra.

Com que aquest acte en sí, és d'agraïment (als monitors i una matinal agradable per a tots els assistents als clubs) varem donar les gràcies, també, als companys de les biblioteques que organitzen els clubs, fan les inscripcions, preparen els llibres, acullen les sessions, i fan molta feina...

A les 12.45 h. Es va fer un aperitiu, per tal que d'una manera més distesa puguessim parlar entre els assistents, compartint lectures mentre feiem una copa de cava.

Varem celebrar doncs, una trobada, podent parlar de llibres i de lectures i que gràcies a tots els assistents, monitors i lectors, les biblioteques per seguir amb la nostra funció de promoure la lectura.

El pal de paller de la nostra activitat és promoure la lectura, i gràcies a la participació de totes i tots els assistents amb la vostra presència. I així ho vàrem transmetre, també, davant dels monitors i lectors.

Moltes gràcies a tothom!


Totes les novetats literàries de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa:

bct xarxa

 

 

Les biblioteques de la bct xarxa: