Logo Biosphere

El 30 de desembre de 2019, la Seu d'Ègara i la Casa Alegre de Sagrera van rebre la distinció «Segell Biosphere Destination», un compromís per la sostenibilitat.

Aquest segell, promogut per l'Instituto de Turismo Responsable, té reconeixement i presència internacional i adapta al turisme 17 objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

La Diputació de Barcelona disposa de la «Certificació Biosphere» a través de les marques turístiques Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona, com a Destinacions Turístiques Sostenibles.

Per estendre aquesta cultura de la sostenibilitat turística a empreses i serveis turístics, la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, ha desenvolupat una metodologia pròpia: el Compromís per la Sostenibilitat Biosphere. El Consell Comarcal del Vallès Occidental és l'ens gestor per la implantació i persegueix els següents objectius:

  • Fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible i turisme responsable entre les empreses i serveis turístics del Vallès Occidental
  • Incrementar la visibilitat de les accions en matèria de sostenibilitat que es realitzen i donen singularitat a l'oferta turística comarcal
  • Identificar i crear productes i experiències turístiques sostenibles
  • Col·laboració público-privada

Amb aquesta nova distinció el Museu de Terrassa es compromet a desenvolupar una gestió sostenible de les seves activitats, adoptant compromisos orientats a prevenir, eliminar o reduir l'impacte de les instal·lacions i activitats i, optimitzar la sostenibilitat millorant el seu comportament amb l'entorn.

Cal recordar que la Seu d'Ègara (2014) i la Casa Alegre de Sagrera (2015) es van adherir al «Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions» (SICTED).