Ca n'Anglada celebrarà la vuitena Fira de l'Oliva i la Ruta de la Tapa

El dissabte 22 d'abril s'oferiran diverses activitats per promoure l'oliva i productes derivats i dinamitzar el comerç i restauració locals

L'Ajuntament de Terrassa, amb el suport de l'associació de comerciants i professionals d'El Tomb Ca n'Anglada, organitza la vuitena edició de la Fira de l'Oliva, un esdeveniment anual que se celebra al barri de Ca n'Anglada amb l'objectiu de promoure l'oliva, l'oli i els productes que deriven d'aquest fruit mediterrani. Es tracta d'una trobada consolidada a la ciutat que té els seus orígens en la voluntat d'agermanament de les diferents cultures, tant mediterrànies com d'arreu del món, que conviuen i conformen el teixit comercial, cultural i associatiu del barri.

La fira tindrà lloc el dissabte 22 d'abril, de 10 a 21 h, amb activitats a diferents espais del barri, especialment a la plaça de Ca n'Anglada i als carrers de Sant Tomàs i Sant Cosme. Les activitats s'iniciaran amb una batucada itinerant, a càrrec de So-m Maurina, i la posada en marxa del mercat de la Fira de l'Oliva, a la plaça de Ca n'Anglada i carrers contigus, on es podrà trobar una mostra dels comerços del barri, parades amb productes ecològics i de proximitat, empreses productores d'oli de pagès, així com entitats culturals amb procedència vinculada al sector de la producció d'oli i oliva.

 

Activitats per a tots els públics

Al llarg del matí les entitats, establiments comercials i hostalers oferiran un conjunt d'activitats per dinamitzar la jornada, entre les quals hi haurà una xocolatada solidària en favor del projecte RareCommons, de l'Hospital Sant Joan de Déu.

Al migdia, l'alumnat de l'escola Ramon Pont oferirà una degustació de pa d'olives amb sardines. També es podrà participar en un taller per aprendre a fer «migas», amb degustació posterior. La jornada serà amenitzada amb diversos espectacles artístics, com el vermut musical amb DJ Madre Teresa, la mostra de ball flamenc i corals, així com diversos concerts de la mà de Black Star, Kalaña, Wildeers, Hokele i La Tarambana, que tindran lloc al carrer de Sant Tomàs i a la plaça de Ca n'Anglada. A més, les famílies i infants podran gaudir també d'un taller d'olis aromàtics de butxaca, una activitat de contacontes i un taller d'il·lustracions en puzles retallables.

 

Activitats culturals

A les 11 i 12 h es realitzaran dues visites guiades, a la Masia de Ca n'Anglada i a l'Ermita de Sant Cristòfol, que clouran amb un tast d'oli. Es tracta d'una activitat per donar a conèixer aquests béns d'interès cultural local localitzats al barri de Ca n'Anglada i que compten amb segles d'història. La capella de Sant Cristòfol és una edificació d'estil romànic que data del segle XI, a la vora de la qual es va construir, al segle XV, la masia de Ca n'Anglada, amb detalls d'estil gòtic, que més tard donaria nom al barri.

Les activitats troncals de la jornada seran la tradicional plantada de l'olivera a la Plaça de Ca n'Anglada, organitzada per les entitats col·laboradores de la Fira, i el concurs de llançament de pinyol, que té places limitades per a la participació.

De la seva banda, la Biblioteca del Districte 2 oferirà, del 14 al 22 d'abril, una mostra de llibres per a tots els públics relacionats amb les oliveres, olives i oli.

 

Ruta de la tapa

Del 14 al 23 d'abril, disset establiments de restauració del barri de Ca n'Anglada celebraran la Ruta de la Tapa, una activitat basada en el concurs de tapes que es realitzava amb motiu de la Fira de l'Oliva. Els bars i restaurants participants oferiran a les persones consumidores una tapa de creació pròpia inspirada en el món de l'oliva i l'oli amb una beguda per 4 euros. A més, els negocis participants oferiran tiquets d'aparcament de 30 minuts vàlids per a l'aparcament de l'avinguda de Barcelona.

Podeu consultar tota la informació relativa a la Fira de l'Oliva i el programa d'activitats aquí.