L'Ajuntament i la Cambra inicien la campanya «Terrassa val molt!» per dinamitzar el comerç local

Es posaran a disposició de la ciutadania un total de 57.600 vals, 19.200 dels quals tindran un valor de 10 euros i 38.400 de 5 euros

L'Ajuntament de Terrassa i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis inicien la campanya la campanya de dinamització del comerç local «Terrassa val molt!». En concret, avui ha començat el període d'adhesió de comerços i empreses a la campanya, que s'ha de realitzar de manera telemàtica a través del web del programa. Amb aquesta iniciativa de dinamització comercial es vol beneficiar tant a persones consumidores com a les persones comerciants a través de l'adquisició de vals de compra per a bescanviar a petits comerços, empreses de serveis i restaurants de la ciutat que participin al programa.

Per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, «aquesta campanya ens torna a mostrar la importància de la col·laboració amb els diferents agents de la ciutat, que ens ajuda a promoure accions rellevants de dinamització del teixit socioeconòmic. Amb aquesta iniciativa no només contribuïm a impulsar a un teixit comercial local que està vivint moments d'incertesa, sinó que també estenem aquest impuls a les terrassenques i als terrassencs, contribuint a que la il·lusió de les festes arribi a més llars fent un Nadal més just i accessible per a tothom». A més, també espera que «aquest estímul incentivi la relació de la ciutadania amb el comerç local i els productes de proximitat i posi en valor la tasca de les persones emprenedores, empresàries i productores que contribueixen a fer de Terrassa un nucli comercial de referència al territori».

En total, s'emetran 57.600 vals de compra, 19.200 dels quals tindran un valor de 10 euros i 38.400 de 5 euros, el que significa una injecció econòmica de 384.000 euros als comerços de la ciutat. L'aportació municipal serà de 250.000 euros a càrrec del pressupost municipal de 2023 i la Cambra de Comerç de Terrassa coordinarà l'execució i gestió econòmica del programa de descomptes, així com la coordinació del lloc web, la resolució d'incidències i les relacions financeres necessàries per al correcte desenvolupament de la campanya.

La vocal del Comitè Executiu de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i representant del sector del Comerç al plenari, Fanny Novell, «la campanya "Terrassa val molt!" és una gran notícia per al teixit comercial de la ciutat, que després de passar-ho realment malament amb els efectes postpandèmia, rep un suport més que necessari». I afegeix que «és una oportunitat magnífica per reforçar el nostre comerç de proximitat, un dels grans valors afegits de la ciutat, i alhora ajudar els terrassencs i terrassenques durant aquestes dates, sempre especials, i més quan ens trobem en un context d'inflació com l'actual». A més, Fanny Novell fa una crida perquè «els comerços de Terrassa s'adhereixin aquests dies a la campanya, que beneficia de forma directa al teixit comercial de la ciutat».

Per a la ciutadania, el programa començarà el proper dilluns 5 de desembre, quan s'iniciarà la venda de vals, i s'estendrà fins el 5 de gener de 2023. Es podrà participar de la campanya únicament a través de l'adquisició electrònica de vals per imports de 2,50 o 5 euros, que doblaran el seu valor inicial i es podran bescanviar per productes als centres adherits «Terrassa val molt!». Els vals s'hauran de pagar amb targeta de crèdit o dèbit, o també mitjançant Bizum, a través del web terrassavalmolt.cat i es podran descarregar al telèfon mòbil. Un cop el comerç adherit escaneja el codi del document, el seu valor final serà descomptat directament de la compra. Per poder accedir als vals caldrà ser una persona física, major de 16 anys i tenir a la seva disposició un document d'identitat vàlid, ja que les butlletes seran nominals, de caràcter personal i intransferible. Aquests només es podran fer servir una sola vegada i cada usuari podrà beneficiar-se d'un màxim de 30 euros en vals de compra.

L'Ajuntament de Terrassa posa a disposició de la ciutadania els punts d'Orientació Social per a que les persones que no tinguin recursos digitals o necessitin ajuda per poder realitzar el tràmit puguin accedir a la compra dels vals. El seu horari és de dilluns a divendres de 10 h a 13 h i es pot consultar el llistat de punts a www.terrassa.cat/punts-orientacio-social.

Podeu consultar tota la informació relativa a la campanya, així com els comerços i centres de serveis adherits a www.terrassavalmolt.cat.