Millores a carrers i espais públics de la ciutat amb reposició de 65 arbres a diferents barris

L'Ajuntament ha finalitzat aquest mes la plantació i reposició d'arbres a diferents espais i carrers de Terrassa. El projecte s'ha executat a diferents barris i espais de La ciutat, entre els que destaquen la plaça de Miquel Utgés (Ca n'Aurell), els parcs infantils de Caterina Albert (Les Fonts) i de l'avinguda de Can Boada del Pi, els carrers dels Telers (Vapor Gran), de l'Església, de la Goleta (amb Rambla d'Ègara), d'Iscle Soler i del Cardaire. I també s'ha actuat a la Plaça Vella i a la placeta de Salvat-Papasseit.

En total, s'han reposat 65 unitats en llocs on hi havia arbres morts, s'havien remodelat els espais o bé s'havien detectat baixes degudes a accidents. A més, s'ha aprofitat l'actuació per arrencar i eliminar soques, instal·lar el sistema de reg a degoteig i un nou sistema que garanteix el creixement vertical dels arbres, així com per condicionar els escocells i col·locar una barrera antiarrel. Algunes de les varietats plantades són: castanyers d'India comú (Aesculus hippocastanum), liquidàmbars (Liquidambar styraciflua), sapindes de la Xina (Koelreuteria paniculata), prunera de fulla roja (Prunus cerasifera Pisardii), freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i taronger agre (Citrus aurantium), entre d'altres.

D'altra banda, a la plaça de Miquel Utgés i a la zona de jocs del carrer de Caterina Albert s'hi ha plantat moreres blanques (Morus alba Fruitless) i s'hi ha instal·lat, en ambdós espais, el reg per degoteig. L'execució global de tot aquest projecte ha anat a càrrec de l'empresa Ambitec Servicios Ambientales, SL, per un import total de 30.277,83 euros (IVA inclòs).

Terrassa Barris en Marxa

Altres actuacions que també han finalitzat aquest mes són la millora de dues places interiors, situades als barris dels Grups de Montserrat i Sant Pere Nord, que formen Servei de Premsa

part del programa Terrassa Barris en Marxa. A la plaça de Montserrat s'han reparat les grades i s'han replantat els elements d'enjardinament. Aquestes obres han tingut un cost de 2.969 euros (IVA inclòs) i han anat a càrrec de Garden Egara Obres SL.

Pel que fa a la plaça de Sant Ramon, un espai interior construït fa més de 20 anys delimitat pels carrers de Pompeu Fabra, Provença, Historiador Cardús i Roca i Roca, s'han enllestit els treballs d'instal·lació del reg automàtic i de reorganització de l'enjardinament amb nous parterres. Les obres, executades per l'empresa Construcciones Javier Mojal, SL, han tingut un cost de 9.576,45 euros (IVA inclòs).