13 10 2022

Sessió: Llibertat de circulació de persones, un dret fonamental de la ciutadania de la Unió Europea

La llibertat de circulació és un dret que es desprèn del simple fet ser ciutadà i ciutadana de la Unió Europea. Aquest dret permet a les persones desplaçar-se per tot el territori de la Unió Europea, fixar la seva residència en qualsevol estat membre i no tenir fronteres dins l'espai Schengen sense limitacions.

Dia: Dijous 13 d'octubre de 2022 de 18:00h a 20:00h

Lloc de celebració: Terrassa – Vapor Universitari (Colom 114, 1a planta - Aula 5-6)

Inscripcions

18 05 2022

Concert Dia d'Europa 2022

Ens plau convidar-vos al concert que organitza el Servei de Relacions Europees i Internacionals per celebrar el Dia d'Europa, a càrrec de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Serà dimecres 18 de maig a les 18:30h a l'Auditori Municipal (Carrer de Miquel Vives, 2).

Entrada gratuïta, prèvia confirmació d'assistència al correu: [email protected]

10 03 2022

La Comissió Europea posa en marxa una pàgina web per a les persones que fugen de la guerra d'Ucraïna

La Comissió ha posat en marxa una pàgina web amb informació d'interès per a les persones que fugen de la guerra d'Ucraïna. Fins ara, la guerra d'Ucraïna ha obligat més de dos milions de persones a deixar casa seva en cerca de seguretat, protecció i ajuda. Moltes més persones desplaçades s'estan movent tant dins com fora del país i necessiten allotjament i informació bàsica sobre els drets que tenen quan venen a la UE. La pàgina web conté informació sobre el pas de la frontera, els drets en arribar i la continuació del viatge. La pàgina està disponible en anglès i ucraïnès.

https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/stronger-europe-world/eu-solidarity-ukraine/eu-assistance-ukraine/information-people-fleeing-war-ukraine_en

26 11 2021

Xerrada interactiva sobre tradicions nadalenques a la UE

a càrrec de Joaquim Millan, dinamitzador cultural i director d'Eurolocal.

HORA: 2/4 de 7 de la tarda (18:30)

LLOC: Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1) 

Per a confirmar l'assistència, envieu un correu a [email protected] indicant el nom, telèfon i/o correu electrònic dels / les assistents.

17 11 2021

Xerrada interactiva: Ciutats compromeses amb Europa

A càrrec de Joaquim Millan, expert en integració europea local i director d'Eurolocal.

HORA: 2/4 de 7 (18:30), dimecres 17 de novembre

LLOC: sala d'actes de la Biblioteca Central (Passeig de les Lletres, 1)

Confirmeu-hi l'assistència a [email protected] indicant el nom, telèfon i/o correu electrònic dels assistents.

*Aforament limitat i *Mascareta obligatòria

10 11 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre educació

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats online per obtenir propostes i poder-les aportar a la Conferència sobre el Futur d'Europa, organitzada per la Comissió Europea.

En aquest debat del dimecres 10 de novembre a les 17:00, el CCME convida la Sra. Imma Tubella per parlar sobre l'educació a la Unió Europea. Podeu confirmar la vostra assistència al correu: [email protected]

27 10 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre el món laboral i Europa

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats online via zoom per obtenir propostes per aportar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest darrer debat, dimecres 27 d'octubre a les 17:00, el CCME convida la Sra. Mar Alarcón per parlar de creació de noves feines en l'era de la digitalització.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:

25 10 2021

II Setmana Internacional Usos del Temps

Del 25 al 29 d'octubre, se celebra la II Setmana Internacional dels Usos dels Temps, per a uns temps vitals més equilibrats, saludables, satisfactoris i justos per a tothom. Inscripcions per a assistència online, aquí. Podeu clicar a la notícia per a més informació.

06 10 2021

Conferència sobre el Futur d'Europa: debat del CCME sobre política exterior europea

El Consell Català del Moviment Europeu (CCME) ha organizat 6 debats en línia per obtenir propostes i poder-les comunicar a la Conferència sobre el Futur d'Europa (organitzada per la Comissió Europea).

En aquest 4t debat, dimecres 6 d'octubre a les 17:00, el CCME convida en Carles Casajuana per parlar de política exterior europea.

Hi podeu assistir a través d'aquest enllaç:https://us02web.zoom.us/j/89352743034#success