Ajuntament, gremis i entitats presenten «Del Camp a la Taifa», nova Fira de pagesia i cuina de proximitat de Terrassa

La iniciativa recull un ampli programa d'activitats amb la gastronomia com a principal fil conductor i amb la participació de tots els agents implicats en l'àmbit de l'alimentació en el nostre territori, que es desenvoluparà entre el 28 de setembre i el 8 d'octubre a diferents espais de la ciutat.

El regidor de Turisme i d'Economia Social i Innovació, Pep Forn, destaca que aquest «és un projecte potent i transversal que suma el camp, la pagesia que el treballa, el comerç local i els productes elaborats a casa nostra fins arribar a la taifa, als restaurants locals o a les cuines de casa que es proveeixen d'aquests productes. Un esdeveniment dotat de gran personalitat i identitat gràcies en bona part a la seva diversitat i transversalitat». Forn apunta a que un dels principals objectius d'aquest projecte «és visibilitzar i posar en valor els productes gastronòmics de proximitat i de temporada produïts a Terrassa i comarca, donar a conèixer la seva varietat, singularitat i qualitat i fomentar el seu consum».

La fira se centrarà en com consumir productes de proximitat i de temporada, oferts per la pagesia i la producció agroalimentària de Terrassa i comarca i en posar en valor els productes singulars de l'Anella Verda de Terrassa, mitjançant la presència de la pagesia i la participació dels restauradors amb les seves receptes. Les activitats més destacades seran:

  • Exposició i venda de productes d'horta
  • Exposició i venda de productes agroalimentaris elaborats, de Terrassa Gastronòmica.
  • Espai de degustació i tast de plats cuinats, a càrrec de restauradors del Gremi d'Hostaleria de Terrassa i comarca.
  • Activitats complementàries que permetin intercanvi d'experiències entre productors, restauradors i distribuïdors.
  • Activitats adreçades a la ciutadania que siguin d'interès i interpretació que permetin la vivència, intercanvi i l'experiència de les persones visitants.

En el marc de la Fira, el dia 7, se celebrarà la Fira de pagesia i cuina de proximitat de Terrassa, acte central de "Del Camp a la Taifa", que s'ha concebut com un espai destinat a productors i elaboradors per a la promoció i venda dels productes de Km 0 de Terrassa i comarca. Tindrà lloc a la plaça de Salvador Espriu, al carrer de la Unió i a la plaça de la Torre del Palau en horari d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia, Patrícia Reche, remarca que gràcies a la pagesia, la ramaderia i el sector primari en general, «a l'entorn de la ciutat, a l'Anella Verda, gaudim de projectes agrícoles, que no només contribueixen al manteniment del paisatge natural, sinó que protegeixen l'entorn dels temuts incendis forestals. Amb aquestes jornades posem en valor la seva tasca, a la vegada que es posen en comú projectes i idees que permeten establir sinergies entre els col·lectius de persones productores, elaboradores i venedores, inclús amb les consumidores finals».