Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

En el passat, els metges han utilitzat diferents termes per descriure el que podria ser la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC): "pulmons voluminosos", pulmons "túrgids", bronquitis crònica, "catarro" per descriure la tos contínua i l'excés de mucositat que produeix la MPOC,... Com que fumar no era habitual a principis del segle XIX,  es va identificar la contaminació de l'aire i els factors genètics com les principals causes del desenvolupament de la MPOC. 

La primera persona que va utilitzar el terme "trastorn pulmonar obstructiu crònic" va ser el doctor William Briscoe a l'any 1965. El 1976, Charles Fletcher, un metge, va relacionar el tabaquisme amb la MPOC al seu llibre. Ell i els seus col·legues van descobrir que deixar de fumar podria ajudar a frenar el progrés de la MPOC. Els inhaladors i els ventiladors mecànics es van introduir a principis dels anys seixanta. El concepte de rehabilitació pulmonar i atenció domiciliària també es va introduir al 1965. Avui dia, l'oxigenoteràpia a llarg termini mitjançant aquests mitjans és l'únic tractament conegut que altera el curs de la MPOC.

La dècada de 1990 va veure un augment en l'ús de medicaments per controlar els símptomes de la MPOC i restaurar la funció pulmonar. La promoció de l'educació MPOC va significar deixar de fumar i la consciència de l'aire net es va convertir en l'enfocament principal del tractament. Avui dia professionals sanitaris subratllen la importància de la dieta i l'exercici físic com a part d'un programa de rehabilitació de la MPOC.