Dia Mundial sense Alcohol

Avui 15 de novembre és el Dia Mundial sense Alcohol. Del 14 al 20 de novembre és la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d'alcohol amb el missatge d'enguany: "L'alcohol és responsabillitat de tothom".

Des del Servei de Salut i Comunitat s'ha editat un material educatiu per treballar la prevenció del consum d'alcohol adreçat a l'alumnat de 14 a 16 anys (3r i 4t d'ESO). Consta d'una videocàpsula i d'un guió per al personal docent per treballar-lo amb el grup classe. Fins ara s'ha fet als intituts Torre del Palau, Can Jofresa i al Vedruna Vall.

S'ha elaborat una marca de ciutat, una copa i un ull  amb el lema "Amb l'alcohol tingues vista" perquè estigui a tots els materials de la campanya "Amb l'alcohol tingues vista". Fins el 22 de novembre es poden veure OPIS per la ciutat amb el cartell de la campanya.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Totes i tots tenim un paper molt actiu en la reflexió i conscienciació sobre els riscos del consum d'alcohol i ara cal potenciar aquesta responsabilitat positiva i col·lectiva perque tots i totes podem fer molt des de: l'administració, l'organització de festes i esdeveniments, els cossos de seguretat, el comerç, els centres educatius, les empreses productores de begudes alcohòliques, els mitjans de comunicació, els i les professionals de la salut, les famílies, els grups d'amistats, cadascú a nivell individual,...