Ban de l'alcalde

​Onze de setembre de 2023 Terrassa

Ban de l'Alcalde

La Diada Nacional de Catalunya arriba com cada any per recordar-nos que vivim en una societat diversa. Hem deixat enrere un temps difícil marcat per una pandèmia que ha condicionat les nostres vides, però l'any passat ja vam parlar de recuperació i de retrobament, una idea que volem fer nostra com a ciutat i com a país des del respecte, des del diàleg i des dels valors democràtics que ens defineixen com a societat. Des de la nostra diversitat, doncs, volem que aquesta Diada torni a servir per expressar-nos amb llibertat i per vetllar per un futur amb espais compartits entre persones basats en el diàleg, en l'empatia i en el respecte.
Malauradament, al nostre entorn hi tornen a bufar vents d'intolerància, amb una preocupant i creixent presència de grups d'extrema dreta a les nostres institucions i que expressen un discurs d'odi que no hem de permetre.

Com a ciutadanes i ciutadans no hem de tolerar que en el nostre dia a dia es normalitzin actituds xenòfobes, racistes, misògines, homòfobes, discafòbiques o qualsevol altra expressió d'intolerància.

En aquesta Diada, doncs, reivindiquem més que mai una societat diversa en què puguem expressar-nos, viure, estimar i pensar lliurement. Sempre diem que la Diada Nacional de Catalunya és aquella festa que ha d'incloure i abraçar la gran diversitat de persones, de llengües, d'idees i d'identitats que formen la nostra ciutat i el nostre país.

Al cap i a la fi aquesta és la gran base de la democràcia que entre totes i tots hem construït.

Visca Terrassa! Visca Catalunya!

L'Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart i Pastor

Terrassa, 11 de setembre de 2023