És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari el dia 23 d'agost

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer s'ha previst fer un tractament químic de xoc amb acetamiprid 20% (EPIK), pel control de l'eruga barrinadora de les palmeres (Paysandisia archon) a les palmeres excelsa i als margallons (Trachycarpus fortunei i Chamaerops humilis). El tractament és localitzat al ull de les palmeres, sense polvorització. Les actuacions es realitzaran el 23 d'agost en horari de 05:00 a 06:00, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:als següents espais:

 

Districte

Barri

Adreça

7

Can Parellada

PLAÇA DE PABLO PICASSO (ROTONDA)

7

Can Parellada

PLAÇA DE BOSNIA HERZEGOVINA

4

Can Palet de Vista Alegre

PLAÇA DE LA PAU

7

Can Parellada

CARRER D'ITÀLIA AMB CARRER D'HOLANDA (ILLA 1-BLOC C