És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari del dia 26 al 28 de juliol

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer s'ha previst fer un tractament químic de xoc amb acetamiprid 20% (EPIK), pel control de l'eruga barrinadora de les palmeres (Paysandisia archon) a les palmeres excelsa i als margallons (Trachycarpus fortunei i Chamaerops humilis). El tractament és localitzat al ull de les palmeres, sense polvorització. Les actuacions es realitzaran del 26 al 28 de juliol en horari de 00:01 a 7:00, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

Districte Barri Adreça
1 VALLPARADÍS D'OREBRO, PASSEIG
1 PLAÇA CATALUNYA / ESCOLA INDUSTRIAL CATALUNYA, PL. DE
1 CENTRE ROTONDA CARRETERA DE RELLINARS / PG DEL VINT-I-DOS DE JULIOL FINS A LA PL. DE L'ESTAÇIÓ DEL NORD
2 CA N'ANGLADA PAÏSOS CATALANS, PLAÇA DELS
3 P.I. SANTA MARGARIDA CARRER COLOM / CARRER D'ARIES (ROTONDA ANTIC POL. STA. MARGARIDA)
3 CAN PALET II CARRER DELTURIA, CARRER DEL GUADALQUIVIR (Aparcament)
4 LA COGULLADA PONT DE LA CTRA. D'OLESA (ROTONDA)
4 CAN PALET DE VISTA ALEGRE PL. DE LA PAU
5 CAN ROCA FERRAN CASANBLANCAS, CARRER DE (JARDINETS DAVANT BLOCS)
5 POBLE NOU - ZONA ESPORTIVA PARTERRE CARRER DE L'ANCIANITAT
5 TORRENT D´EN PERE PARRES PLAÇA DE LA COOPERATIVA (POLÍGON D'ACTUACIÓ FUPAR)
5 TORRENT D´EN PERE PARRES VINT-I-DOS DE JULIOL, PG. DEL / MARQUÈS DE COMILLAS, C. DEL / AMADEU DE SAVOIA, C. D' / FRANCES OLLER, C. DE (Aparcament)
7 CAN PARELLADA PL. DE PABLO PICASSO (ROTONDA)
7 CAN PARELLADA PL. DE BOSNIA HERZEGOVINA
7 CAN PARELLADA CARRER D'ITÀLIA amb CARRER D'HOLANDA (ILLA 1 - BLOC C)