És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari el dia 22 de juliol

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament biològic amb PALMANEM (Steinernema carpocapsae) pel control del morrut de les palmeres (Rhynchophorus ferrugineus) a les palmeres datileres (phoenix dactylifera). Està previst realitzar el tractament el divendres 22 de juliol, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

Districte Barri Adreça
1 Centre Pl. Salvador Espriu
1 Centre Pl. Bòbila Segués
3 Segle XX Ctra. de Montcada, 2 (davant est. d'autobusos)