És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari l'1 de juliol

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament químic de xoc amb acetamiprid 20% (EPIK), pel control del morrut de les palmeres  (Rhynchophorus ferrugineus) a les palmeres datileres (phoenix dactylifera). Està previst realitzar el tractament el divendres 1 de juliol, entre les 00.01h i les 06.00h, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

Districte

Barri

Adreça

3

Segle XX

Ctra. de Montcada, 2 (davant est. d'autobusos)

5

St. Pere

Avda. Jaume I