És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari els dies 1 i 2 de juny

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament químic de xoc amb acetamiprid 20% (EPIK) en aquells exemplars més afectats i amb nemàtodes en els exemplars amb una afectació més lleu, pel control de l'eruga barrinadora de les palmeres (Paysandisia archon) als margallons (Chamaerops humilis) i trachicarpus (Trachycarpus fortunei). El tractament és localitzat a l'ull de les palmeres, sense polvorització. Les actuacions es realitzaran entre l'1 i el 2 de juny en horari de 00:00 a 7:00, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

Districte Barri Adreça
1 VALLPARADIS OREBRO, PS. D'
1 ESCOLA INDUSTRIAL CATALUNYA, PL. DE
1 CENTRE ROTONDA CR DE RELLINARS / PG DEL VINT-I-DOS DE JULIOL FINS A LA PL DE L?ESTAÇIÓ DEL NORD
3 STA. MARGARIDA II RDA. COLOM - ARIES (ANTIC POL. STA. MARGARIDA
3 CAN PALET II TURIA, C. DEL / GUADALQUIVIR, C. DEL (P*)
4 LA COGULLADA PONT DE LA CTRA. D'OLESA (ROTONDA)
4 ROC BLANC PL DEL ROC BLANC, 44
5 CAN ROCA FERRAN CASANBLANCAS, C. DE (JARDINETS DAVANT BLOCS)
5 POBLE NOU - ZONA ESPORTIVA PARTERRE CA. DE L'ANCIANITAT
5 TORRENT D´EN PERE PARRES PLAÇA DE LA COOPERATIVA (POLÍGON D'ACTUACIÓ FUPAR)
5 TORRENT D´EN PERE PARRES VINT-I-DOS DE JULIOL, PG. DEL / MARQUÈS DE COMILLAS, C. DEL / AMADEU DE SAVOIA, C. D' / FRANCES OLLER, C. DE (P*)
6 CAN TUSELL (CAN TUSELL SUD NTERIOR) MATADEPERA, CTRA. DE / XALOC, C. DEL / ROIG I VENTURA, C. DE
6 LES ARENES, LA GRÍPIA, CAN MONTLLOR JARDINERES BLOCS, LA GRIPÍA
7 CAN PARELLADA L DE BOSNIA HERZEGOVINA
7 CAN PARELLADA PL DE PABLO PICASSO (ROTONDA)