És voluntat de l'Ajuntament de Terrassa minimitzar els riscos en tractaments fitosanitaris i de fet es porta a terme una política de "Lluita integrada", és a dir, abans de fer un tractament s'han aplicat totes les mesures correctores naturals. En alguns casos, es fan servir productes de baixa o nul·la toxicitat com sabó potàssic o productes vegetals. Només quan el problema esdevé plaga es tracta amb productes químics.

Les persones que tenen problemes de Sensibilitat Química Múltiple (SQM), o aquelles que senzillament vulguin ser avisades puntualment abans de qualsevol tractament, poden fer-ho enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] posant en l'assumpte:  Avís de tractament químic fitosanitari.

Avís de tractament fitosanitari el dia 06 d'octubre

Dins l'estratègia de lluita integrada pel control de plagues als arbres de la ciutat de Terrassa, s'ha previst fer un tractament amb nemàtodes pel control de l'eruga barrinadora de les palmeres (Paysandisia archon), als margallons (Chamaerops humilis) i trachicarpus (Trachycarpus fortunei). El tractament és localitzat al ull de les palmeres, sense polvorització. Les actuacions es realitzaran el 6 d'octubre en horari de 08:00 a 15:00, sempre i quan les condicions meteorològiques ho permetin, als següents espais de la ciutat:

Districte Barri Adreça
1 VALLPARADIS OREBRO, PS. D'
1 ESCOLA INDUSTRIAL CATALUNYA, PL. DE
1 CENTRE ROTONDA CR DE RELLINARS / PG DEL VINT-I-DOS DE JULIOL FINS A LA PL DE L'ESTACIÓ DEL NORD
3 CAN PARELLADA ZONA VERDA - ZNV0330B - PL DE PABLO PICASSO (ROTONDA)
3 CAN PARELLADA ZONA VERDA - ZNV0331 - PL DE BOSNIA HERZEGOVINA
3 STA. MARGARIDA II RDA. COLOM - ARIES (ANTIC POL. STA. MARGARIDA
3 CAN PALET II TURIA, C. DEL / GUADALQUIVIR, C. DEL (P*)
4 LA COGULLADA PONT DE LA CTRA. D'OLESA (ROTONDA)
5 CAN ROCA FERRAN CASANBLANCAS, C. DE (JARDINETS DAVANT BLOCS)
5 TORRENT D´EN PERE PARRES PLAÇA DE LA COOPERATIVA (POLÍGON D'ACTUACIÓ FUPAR)
5 TORRENT D´EN PERE PARRES VINT-I-DOS DE JULIOL, PG. DEL / MARQUÈS DE COMILLAS, C. DEL / AMADEU DE SAVOIA, C. D' / FRANCES OLLER, C. DE (P*)
5 TORRENT D´EN PERE PARRES AV DE JOSEP TARRADELLAS / AV DE L' ABAD MARCET (ILLES)