La figura del voluntari olímpic va aparèixer a Lake Placid 1980 ( Jocs d'Hivern) on van participar 6.700 persones com a voluntaris. Però va ser a Los Ángeles 1984 on va suposar l'inici, tal i com es coneix a l'actualitat, del voluntari olímpic.

El compromís oficial es va consolidar de manera definitiva a Barcelona 1992 on, abans de la nominació com a ciutat olímpica, ja es comptava amb 102.000 inscripcions.  

El paper dels voluntaris olímpics a Barcelona '92, que van ser un total de 34.548 persones, va significar un impuls pel moviment voluntari a la societat catalana, que va fer multiplicar el número d'entitats altruista que intentaven millorar la societat. Tots juntament amb els Jocs simbolitzaven, l'esperança en un món més solidari, igualitari i participatiu.

A l'actualitat la figura del voluntari olímpic s'ha tornat imprescindible, sense voluntaris no hi ha Jocs. Són un factor determinant a la sostenibilitat econòmica de l'esdeveniment. S'ha passat dels 12.000 voluntaris a Los Ángeles als 75.000 a Río de Janeiro.

A Terrassa van ser prop de 3.000 persones les que van ajudar a que l'organització de l'esdeveniment fos tot un èxit.

Aprofitant la celebració del 25è Aniversari dels JJOO BCN'92, es busca poder retrobar en un jornada especial a totes les persones que van ser voluntàries a la ciutat durant els Jocs i, a la vegada, reactivar el moviment del voluntariat a la ciutat. Per aquest motiu s'organitzarà una campanya de captació de voluntariat per les activitats de ciutat.

Vas ser voluntari/a a Terrassa durant els JJOO de BCN'92? Vols ser voluntari/a a les activitats de ciutat? omple aquest formulari