Terrassa va ser, el 2017, una de les ciutats designades com a Ciutat Creativa de la UNESCO, en la categoria de Cinema, convertint-se en la primera ciutat de l'Estat que ho ha aconseguit. La Unesco reconeix així el compromís de Terrassa en l'àmbit de la creació audiovisual.

Des de la Bct xarxa volem donar-hi visibilitat i fomentar la participació de la ciutadania al cicle "Biblioteques, cinema... Acció!" on trobareu activitats com xerrades del programa "Aula de cinema", cinefòrums, projeccions de llargmetratges i curtmetratges, música en directe amb les millors bandes sonores o diverses activitats infantils i familiars relacionades amb el món de la cinematografia.

Programa

Descarrega el programa en pdf

Per motius aliens a la biblioteca, la projecció de pel·lícules a la bd3 a càrrec de la Casa Asia ha estat anul·lada.

 

50 anys de 2001: una odissea a l'espai

Exposició que podeu veure del 4 d'octubre i fins al 3 de novembre a la Biblioteca districte 3. 

Han passat 50 anys d'ençà que el director de cinema Stanley Kubrick crees un dels cims de la cinematografia i de l'art en general del passat segle XX. Mare i matriu de la nova ciència-ficció es manté solida com el misteriós monòlit que ha fet d'aquesta pel·lícula una de les més incompreses, i a la vegada de les més admirades per públic i creadors de cinema. Els enigmes que planteja Kubrick i l'altra alma mater d'aquesta història, el científic i escriptor Arthur C. Clarke, es mantenen inalterables donat que són els mateixos que marquen el fenomen de les constants vitals de la humanitat.

Déu i la metafísica, la consciència, la intel·ligència, la violència, d'on venim, on anem estem sols a l'univers? Aquests són alguns dels interrogants que es plantegen al film de Kubrick, que opta per no donar a l'espectador respostes diàfanes, sinó que prefereix apel·lar al nostre sentit més primigeni, al nostre subconscient, a la nostra irremeiable tendència a la irracionalitat.

2001 és una obra d'art total, en el sentit més wagnerià del terme, imatge, música i paraula erigeixen una experiència estètica que, parafrasejant el títol d'Així parlà Zaratustra de Friedrich Nietzsche, conformen una pel·lícula per a tots i per a ningú.

 

Nou servei de préstec de pel·lícules per veure en línia

Finalment, volem donar a conèixer entre les persones usuàries del carnet de les biblioteques públiques de Catalunya el nou servei de préstec de pel·lícules en línia dins la plataforma eBiblio. Es tracta de l'anomenat "ebibliocat.efilm". Gestionat conjuntament pel Ministeri de Cultura, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i el Consorci de Biblioteques de Barcelona, conté més de 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en línia. El catàleg inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals que es poden prestar electrònicament a través de la plataforma ebibliocat.efilm prèvia validació per part dels usuaris  primer a l'eBiblio, amb el número de carnet de biblioteca i el PIN.

Trobareu tota la informació d'aquest nou servei a la pàgina terrassa.cat/llibres-electronics