El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament de Terrassa, volem promoure la conscienciació i la sensibilització a través d'aquest potent mitjà que alhora ens permet gaudir i incorporar noves mirades i formes d'estar al món. Totes les projeccions van acompanyades d'un col·loqui conduit per una persona experta en el tema, o protagonista dels fets que s'hi expliquen.

Enguany el Cinefòrum per la Igualtat, ja en la 16a edició , vol retre homenatge, a través de la imatge del programa, a la cineasta Mary Pickford, més coneguda per la seva feina com actriu, que per la de productora i empresària, camp en el qual va dur a terme treballs destacables però poc coneguts degut, probablement, a la seva condició de dona. També fou la primera actriu a guanyar un Òscar al cinema sonor l'any 1929.

En el cicle de  2020 hi col•laboren els serveis de Ciutadania, Capacitats Diverses, Universitats i LGTBI+.

Com a novetat, també hi haurà la I Mostra de Curtmetratges Womaction, amb l'objectiu d'enfortir la visibilització del lideratge femení en àmbits de la vida social i professional. La mostra està organitzada pel grup de dones empresàries Womup i Terrassa City of Film (la nostra ciutat va ser designada per la UNESCO com a ciutat creativa en la categoria de Cinema). 

Consulteu el Programa Cinefòrum 2020 aquí

Propera sessió AJORNADA

Davant la situació d'excepcionalitat en la qual ens trobem, lamentem informar-vos que les activitats  organitzades pels serveis municipals, que han de tenir lloc -com a mínim- en els propers 15 dies, resten ajornades fins a noves comunicacions.

Per tant, la mesura afecta plenament la sessió del Cinefòrum per la Igualtat que havia de tenir lloc el proper 16 de març amb la pel·lícula "La Mujer de la Montaña"

Aquest ajornament forma part del conjunt de mesures destinades a evitar contagis i adoptades dins el Pla d'Emergència Municipal de l'Ajuntament de Terrassa, en coherència amb l'activació del PROCICAT per part de la Generalitat de Catalunya.

Trobareu informació actualitzada sobre aquestes mesures al web oficial: https://www.terrassa.cat/coronavirus

Moltes gràcies per la vostra col·laboració!