El cinema és, indubtablement, una eina magnífica per promoure canvis socials en el nostre entorn inmediat. En aquest sentit, el Cinefòrum per la Igualtat és un cicle que empra el cinema i el col·loqui com a motors de crítica i reflexió sobre les desigualtats de gènere i com lluitar per superar-les. És un deure prioritari per a l'Ajuntament de Terrassa continuar implementant polítiques d'igualtat i des d'una perspectiva interseccional, ja que aquesta desigualtat també es creua amb d'altres que venen donades per la classe social, l'origen, l'ètnia, l'edat, l'orientació sexual, la identitat de gènere, les capacitats diverses o la creença religiosa. El treball transversal amb els diferents serveis municipals és clau per oferir una mirada àmplia, propera i acurada a les diverses realitats.

Enguany, el Cinefòrum (que torna al Cinema Catalunya després de gairebé dos anys de restriccions per la pandèmia de Covid-19) ens ofereix 7 sessions que aborden qüestions imprescindibles sobre la necessitat d'un feminisme antiracista i reivindicar-lo; visibilitzar la pertinença de les dones transgènere; estimular la participació política i social de les dones; generar empatia amb la vivència de les dones amb capacitats diverses; aprofundir en l'ecofeminisme; fomentar l'educació per la justícia global i la solidaritat, i lluitar contra la violència masclista.

 

Programa complet del Cinefòrum per la Igualtat 2022

 

Propera sessió:

Sedimentos

21 de juny de 2022

18.30h

Cinema Catalunya

Sinopsi: 

Sis dones trans viatgen a un petit poble lleonès on exploraran paisatges insòlits, així com els secrets de la seva pròpia personalitat. Buscant respostes sobre allò que les uneix com a grup, aprendran a gestionar les seves diferències...

Aquesta sessió s'emmarca en la diada del 28 de juny, Dia Mundial per l'Alliberament LGTBI+, i compartim programació amb la Mostra FIRE de cinema LGTBI+ de Barcelona.

L'acte serà presentant per la regidora d'LGTBI+, Niki Ramírez, i pel Casal Lambda. Després de la projecció, s'obrirà un espai de debat amb la intervenció de Judit Calero, representant de l'Espai Trans de l'Associació LGTBIA+ de Terrassa, i dinamitzat pel Servei LGTBI+ de l'Ajuntament de Terrassa.