Plafons de l'exposició

La mostra, amb il·lustracions de Joan Turu, pretén reivindicar una societat més tolerant, diversa i respectuosa amb els drets de tothom.

Plafons de l'exposició

Es compon de cinc plafons dobles que expliquen temàtiques diferents: «La diversitat no ens limita, no ho facis tu», «Les paraules boniques valen molt i costen poc», «L'essencial és invisible als ulls», «Si deixem d'etiquetar-nos, ens deixarem ser!» i «Conviure en un món de diferències».

La mostra adopta una mirada diversa i interseccional. Va més enllà de les reivindicacions particulars de cada col·lectiu específic i visibilitza les diferents diversitats existents a la societat (d'origen, religiosa, capacitats diverses, persones grans, infants, orientació sexual, gènere, imatge corporal...).

Està impulsada per la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat, un espai participatiu que agrupa entitats locals de l'àmbit de la discapacitat i l'Ajuntament de Terrassa.

Procés de preparació dels plafons expositiusEls materials expositius són resultat d'un treball participatiu amb l'il·lustrador Joan Turu i infants del casal d'estiu municipal inclusiu de Creu Roja Terrassa, realitzat el 12 de juliol de 2017 a l'IES Terrassa.

Joan Turu

Nascut a Sant Just d'Esvern (1984). Estudia il·lustració a l'Escola d'Art de Manresa. El seu estil inconfusible i els seus missatges a favor de valors com el respecte, la solidaritat, l'empatia, la pau, la igualtat o l'amor, l'han fet molt popular. Ha publicat diversos llibres d'il·lustracions. Promou pintures participatives i col·laboratives amb infants de centres escolars.

Per saber més coses del Joan Turu.

Plafons de l'exposicióRelacionada amb la mostra es programa una activitat d'educació en valors «Conviure en un món de diferències» que es realitzarà al claustre del Convent de Sant Francesc. La proposta didàctica esta adreçada a l'alumnat de cicle mitjà i superior de primària. 

S'han concertat vuit sessions que dirigiran persones del Casal de Gent Gran Anna Murià i de Fupar.

L'activitat pretén que els nens i nenes aprenguin a conviure en un món de diversitat on tothom hi aporti la seva experiència i capacitats.

Una de les tasques de l'activitat era que els grups d'infants dibuixessin la bandera de la societat on voldrien viure. Ara, aquestes banderes s'han recopilat en una exposició itinerant amb l'objectiu d'ajudar a difondre l'activitat i els valors que promou. 

Mostra de banderoles elaborades per infantsLa trobareu a: 

  • Casal de Gent Gran Ca n'Anglada (C. Sant Tomàs, 2), del 7 al 28 d'octubre
  • Casal Cívic Terrassa Centre (C. Wagner, 2), del 28 d'octubre al 18 de novembre 
  • Casal Cívic Terrassa Ca n'Aurell (C. Nicolau Talló, 191), del 18 de novembre al 9 de desembre 
  • Casal de Gent Gran Sant Pere Nord  (Rbla. Francesc Macià, 257), del 27 de gener al 17 de febrer

Més informació: