Imatge de la façana de l?ajuntament de Terrassa

Quan es pon el sol s'il·lumina la ciutat. Hi ha dies que s'afegeix il·luminació especial. Elements emblemàtics de la ciutat es tenyeixen de diferents colors per simbolitzar una causa fent un horitzó de ciutat amb l'element arquitectònic típic de la Terrassa industrial: les xemeneies.

Sota aquests escenaris il·luminats es fa una ruta caminant amb una persona tècnica en activitat física resseguint les xemeneies Oliu, Vapor Busquets, Roca i Pous, TISA i també la torre del Palau, el Monument a la dona treballadora i la façana de l'Ajuntament. El tret diferencial és que aquest dia i en aquest moment estan il·luminades de color per oferir la seva bellesa enmig de la foscor. Un escenari ben diferent al que podem Imatge de la xemeneia Oliupercebre quan és de dia. 

L'itinerari passa per aquests punts d'interès il·luminats per focalitzar en algun tema que no es coneix o que requereix sensibilització política i social:

 • Xemeneia Oliu del Vapor Monset

  Rambla d'Ègara / carrer de Gabriel Querol / carrer de Cervantes 

  És de 1893, de base quadrada i fust cilíndric de 25 metres d'alçada. 

 • Xemeneia Vapor Busquets a la plaça de Salvador Espriu

  És del 1899, de base quadrada i fust troncocònic de 16 metres d'alçada. Va ser retallada amb l'enderroc de les naus del vapor l'any 1984.  Imatge de la xemeneia Roca i Pous

 • Xemeneia Roca i Pous a la plaça Nova

  Carrer de Sant Marià / carrer de Baldrich 

  És de 1925 aprox., de base quadrada i fust cilíndric de 15 metres d'alçada. Pertanyia a la desapareguda fàbrica de tints i acabats Roca i Pous. 

 • Xemeneia de la Terrassa Industrial, TISA a la plaça de la Terrassa Industrial

  Carretera de Montcada / carrer de Prim / carrer de Baldrich 

  És del 1940, de base quadrada i fust troncocònic de 45 metres d'alçada. Està a l'espai que ocupava l'antic Vapor Alegre i Cia, que posteriorment i sota la mateixa direcció passà a denominar-se Terrassa Industrial, S.A., un dels complexos industrials de tints i acabats més potents de la postguerra que va desaparèixer amb les crisis de finals dels anys setanta. Actualment, i després d'enderrocar totes les naus industrials, tan sols queda la xemeneia en un espai públic enjardinat. 

 • Torre del Palau a la plaça de la Torre del Palau

Imatge de la xemeneia del Vapor Busquets

 • Monument de la Dona treballadora a la plaça de la Dona
 • Façana de l'Ajuntament al raval de Montserrat

Calendari de commemoracions amb rutes il·luminades per a tots aquests elements emblemàtics:

 • Dimarts 28 de febrer, Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a les 18:41 hores
 • Dimarts 10 d'octubre, Dia Mundial de la Salut Mental a les 19:19 hores
 • Dijous 19 d'octubre, Dia Internacional de lluita contra el Càncer de Mama a les 19:05 hores
 • Dimecres 15 de novembre, Dia Mundial Sense Alcohol a les 17:32 hores

Imatge d´un plànol de Terrassa amb la ruta circular marcadaRuta: circular, de 5.6 quilòmetres, d'unes 2 hores aproximadament, geolocatitzada en temps real amb un professional tècnic en activitat física i acaba a l'Ajuntament.

Punt de trobada: al raval de Montserrat, davant de la façana il·luminada de l'Ajuntament de Terrassa. 

Hora de trobada: a l'hora de la posta de sol

La il·luminació d'elements emblemàtics d'un poble o ciutat és una pràctica creixent a tot el món alhora de llançar campanyes comunicatives els dies mundials. Crida l'atenció de la gent veure elements arquitectònics il·luminats de color perquè ofereix una imatge bonica i diferent de la que es pot veure quan és de dia o amb la llum del sol. I quan es presta atenció es llança la campanya informativa del dia Imatge de la xemeneia TISAmundial.

Totes les persones de Terrassa i rodalies i visitants d'arreu estan convidades a fer de cuques de llum i resseguir aquests elements il·luminats en companyia d'una persona tècnica en activitat física perquè tothom en tregui el millor i màxim rendiment a aquestes propostes d'activitat física per tenir una vida saludable.

Inscripcions obertes!

Mapa d'elements emblemàtics il·luminats

Va a les altres activitats del programa Mou-te

Va a les notícies de salut i comunitat