L'Assemblea General de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), de la qual Terrassa en forma part, va acordar celebrar cada 30 de novembre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

Terrassa va signar la Carta de Ciutats Educadores, en el marc del I Congrés Internacional de Ciutats Educadores, celebrat a Barcelona l'any 1990.

 

Per què celebrar un Dia Internacional de la Ciutat Educadora?

L'objectiu és crear consciència de la importància de l'educació a la ciutat i visibilitzar el compromís dels governs locals i la societat civil amb l'educació.

D'aquesta forma pretenem posar en valor i donar a conèixer la tasca que les ciutats duen a terme per tal que noves ciutats, entitats ciutadanes, experts i representants de la societat civil i del sector privat se sumin al compromís de construir ciutats educadores.

L'Assemblea General de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) va acordar celebrar el 30 de novembre de 2017 la segona edició del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.

L'èxit de la jornada depèn, del fet d'aconseguir implicar el major nombre i diversitat possible d'agents locals. Amb això s'aconseguirà una major apropiació, compromís i resultats. Recomanem evitar propostes verticals decidides unilateralment, en favor de propostes conjuntes i compartides.

L'organització de la jornada pot ser una oportunitat única per donar a conèixer el compromís del municipi amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores i per revitalitzar-lo.