29 d'abril Dia Europeu de Solidaritat entre Generacions 

La iniciativa d'aquest dia neix després de la commemoració de l'Any Europeu de l'envelliment actiu 2012 i té com a objectiu  promoure les relacions entre els joves i les persones grans.

Aquesta jornada que va començar el 2009 està promoguda per una gran coalició d'organitzacions europees, amb la intenció d'apropar els col•lectius més joves a les persones grans, ja que els espais de convivència entre tots dos grups seran cada cop més freqüents donat l'increment de l'esperança de vida.

Un altre dels objectius és sensibilitzar i donar impuls a les relacions intergeneracionals com a factor potenciador d'envelliment actiu i positiu.

Més informació

15 de Juny Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans

El 15 de juny s'ha establert com a data internacional per celebrar el Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans.  El Servei de Promoció a la Gent Gran forma part de la Taula de Maltractament de les Persones Grans (TMPG), on a dia d'avui hi estan vinculades moltes entitats i institucions de la ciutat, per  treballar aquesta realitat, més estesa del que s'acostuma a admetre, i sensibilitzar a la ciutadania per tal que amb la col•laboració de totes i tots, fer-la visible, per poder prevenir, detectar i donar l'atenció adequada en cada cas.

Més informació

1 d'octubre Dia Internacional de les persones Grans 

El Dia Internacional de la Gent Gran és l'1 d'octubre. L'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar aquesta data l'any 1990 com una jornada que havia de servir per reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i per vetllar per una vellesa digna i segura.
Des del servei de Promoció Gent Gran, ens adherim a aquesta commemoració, durant el mes d'octubre, en que es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran,  associacions, institucions i totes les persones estan convidades a aquest acte institucional que pretén involucrar i fer reflexionar la ciutadania sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i proposa vetllar per una vellesa digna i segura.
La diada representa també una oportunitat per conscienciar la societat sobre l'estat en què es troba la gent gran i els desafiaments i problemes que afronta, així com per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Més informació

 

10 de desembre Dia dels Drets Humans 

El 10 de desembre es commemora el dia en què, el 1948, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Declaració Universal dels Drets Humans.

L'objectiu és  destacar la transcendència d'aquest document històric, que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement o ninguna altra condició.

L'esborrany d'aquesta declaració el van redactar representants de diferents contextos jurídics i culturals de tot el món, exposa els valors universals i un ideal comú per tots els pobles i nacions.

Més informació