El dia 30 de juliol de 2021 celebrem per primer cop, el MSD WORLD DAY, el Dia Internacional del Dèficit Múltiple de Sulfactasa amb la FUNDACIO MSD (#IVETunacuraMSD); MSD Action Foundation  savingdylan.com,  a IRLANDA; United MSD Foundation  curemsd.org, a ESTATS UNITS i Fundación Cure MSD unacuraparaalma, a ARGENTINA conjuntament amb famílies afectades de l'Índia, Islàndia, Regne Unit, Brasil, Alemanya... Tot el món el mateix dia amb el mateix objectiu: la cura del dèficit múltiple de sulfactasa amb la teràpia gènica.

El 30 de juliol es commemora el naixement del científic Thomas Dierks. Va morir de sobte el 7 de juliol de 2020 deixant una gran bretxa a la facultat, en els seus grups de treball de bioquímica i en les famílies afectades.

Ajuntament de Terrassa il·luminat amb dues franges blava i verda per al dèficit múltiple de sulfactasaAquest dia pretén sensibilitzar la població i donar a conèixer que la Fundació MSD busca la cura a través de la teràpia gènica i per això es necessita molta investigació.

El bioquímic Professor Doctor Thomas Dierks és reconegut internacionalment per la seva investigació sobre l'aclariment de malalties metabòliques hereditàries rares i pel desenvolupament d'enfocs terapèutics. Va fer importants descobriments durant i després de la seva habilitació a la Universitat de Göttingen juntament amb el seu mentor, el Doctor Kurt de Figura. Amb formilglicina, va descobrir una nova manera de modificar les proteïnes. També va aclarir el mecanisme de la malaltia del dèficit múltiple de sulfatasa (MSD). És un trastorn d'emmagatzematge de lisosomes molt greu, en el que les biomacromolècules no es degraden i, per tant, s'acumulen. És causada por un defecte en l'enzim generador de formilglicina (FGE), que activa a tots els membres de la família de les sulfatasa.

Monument a la dona treballadora il·luminat de blau per al dèficit múltiple de sulfactasaLa seva investigació permet l'ús de FGE per millorar la producció de sulfatasa com part d'una teràpia de reemplaçament  enzimàtic per aquesta malaltia d'emmagatzematge de lisosomaEl professor Thomas Dierks també va descobrir el paper específic de dues d'aquestes sulfatases en la descomposició de les estructures de sucre de cadena llarga. A més, el seu treball permet nous enfocs per al desenvolupament de teràpies selectives contra el càncer mitjançant la bioconjugació d'anticossos amb toxines en col·laboració amb el Professor Norbert Sewald i el Professor Kristian Müller de la Universitat de Bielefeld. Thomas era un gerent i col·lega dedicat que era feliç de fer-se càrrec de tot personalment. Sempre va estar obert a les necessitats científiques. Como a conferenciant universitari entusiasta i popular, va jugar un paper decisiu en la conversió del curs de bioquímica al sistema Llicenciatura-Mestratge. Va entusiasmar el jovent amb la investigació. Va recolzar, motivar i establir una xarxa entre estudiants, ciència i indústria. Sempre va estar compromès amb els interessos de la facultat de Bielefeld.

Logo #IvetunacuraMSDLa Fundació MSD a Terrassa lluita per la cura de la malaltia MSD (Dèficit Múltiple de Sulfactasa) amb la teràpia gènica que s'aconseguirà amb investigació científica. MSD està a la Botiga Solidària de Salut per ajudar a aconseguir el repte.

Va a l'actualitat de salut comunitària