Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: La Cultura Trenca BarreresLa cultura ens enriqueix, ens aporta noves experiències, ens fa créixer, ens permet expressar-nos; en definitiva, la cultura ens fa més lliures. Per això, la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat centra enguany el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat en reivindicar el dret de tothom a la cultura. L'accés a la cultura inclou dos àmbits:

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat inclou també:

 

Obra de teatre accessible: "El mirador de les paraules que no puc dir"

Cartell de l'obra de teatre "El mirador de les paraules que no puc dir"

 • Lloc, dia i hora: Teatre Alegria (c/ Gaudí­, s/n 08221 Terrassa), 2 de desembre a les 17:30h.
 • Entrada: L'entrada és gratuïta però per motius organitzatius, és imprescindible reservar i imprimir entrada a través del següent enllaç. En cas de tenir necessitats especials per mobilitat reduïda o altres motius, cal especificar-ho a l'hora de reservar l'entrada. 
 • Descripció: "El mirador de les paraules que no puc dir" és una obra de la companyia "Bambu cia" que reflexiona sobre les pors, la soledat i el desig de comunicar-se de debò en un món envaït per les noves tecnologies de la comunicació. 
 • Informació d'accessibilitat:
  • Accessibilitat visual, auditiva i físicaLa producció és accessible per a persones amb discapacitat visual o auditiva, doncs integra dins la dramatúrgia teatral llengua de signes i audiodescripció en directe i en obert. 
  • El Teatre Alegria és físicament accessible per a persones amb mobilitat reduïda. 

 

Exposició fotogràfica: "La Cultura Trenca Barreres"

Per demostrar que les persones amb capacitats diverses no només volen fer cultura, sinó que en són capaces, durant els mesos previs al Dia Internacional diferents entitats de la Taula han establert noves sinergies amb agents culturals del territori. 

Assajos processos creatius "La cultura trenca barreres" L'exposició fotogràfica "La Cultura Trenca Barreres" mostra els processos creatius resultants d'aquesta col·laboració i visualitza els principals beneficis de fer cultura: creativitat, inclusió, esforç, reconeixement social, participació, relacions socials... 

Espectacle 'Dreams' amb Prodis i La Fura dels BausLes entitats i projectes retratats són: cercavila inclusiva (Fupar, La Papallona de Sant Pere); teatre social (Club Social Egara, Companyia teatral Frec a Frec, Associació La Oka, Llar Residencia Triginta, Residència Casa Marquès, Servei de rehabilitació comunitària de Terrassa, Salut Mental Terrassa); escultura (residència i centre de dia La Pineda, Grup escultura Amics de les Arts i Joventuts Musicals); fotografia artística (Avan); Dreams (Prodis, La Fura dels Baus).

L'acte d'inauguració és diumenge 3 de desembre a les 12h. Inclou la lectura del manifest del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2017, parlaments institucionals i refrigeri. És imprescindible confirmació de reserva a oficina.capacitatsdiverses@terrassa.cat o al 937 315 982 per assistir-hi. 

 • Lloc i horaris: Espai La Cúpula d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals (C. de Sant Pere, 46, 08221 Terrassa). L'exposició es pot visitar de manera lliure i gratuïta entre el 4 i el 22 de desembre (excepte dies festius, que romandrà tancada) en els següents horaris:
  • Matins: dimarts, dimecres i dijous, de 9:00 a 13:00 h
  • Tardes: de dilluns a divendres, de 17:00 a 20:00 h 
 • Accessibilitat visual, auditiva, física i cognitivaInformació d'accessibilitat
  • L'acte d'inauguració disposa d'interpretació en llengua de signes catalana.
  • Espai físicament accessible.
  • Hi ha disponible versió en braïlle dels textos de l'exposició.
  • L'exposició està adaptada cognitivament per l'Escola d'educació especial Crespinell i el programa educatiu "Els Exploradors de l'Art" del Centre Cultural Terrassa.

 

Il·luminació de la façana de l'Ajuntament

Terrassa s'adhereix també a la campanya "Tu i jo, els mateixos drets" impulsada amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat per la Federació Dincat-Plena Inclusió, que agrupa més de 300 entitats sense ànim de lucre que treballen en l'àmbit de la discapacitat intel·lectual a Catalunya.

En aquest sentit, el dia 2 de desembre a les 19h il·luminarà la façana de l'Ajuntament de color taronja, el color de la discapacitat. 

 

Difon la campanya "La Cultura Trenca Barreres"!

 • Decàleg "La Cultura Trenca Barreres": Amb la col·laboració del Servei de Cultura de l'Ajuntament, la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat ha elaborat deu propostes per impulsar una cultura plenament accessible i inclusiva, adreçada a equipaments i agrupacions culturals, administracions públiques, persones amb capacitats diverses i les entitats que les representen, i ciutadania en general. Podeu imprimir i difondre el cartell o compartir-lo per les xarxes socials.
 • Fotografia en grup: Podeu imprimir la frase amb el lema "La Cultura Trenca Barreres" i compartir-ho a les xarxes socials amb el hasthag #TerrassaTrencaBarreres o #LaCulturaTrencaBarreres.
 • Descarregueu-vos i compartiu les imatges de la campanya "La Cultura Trenca Barreres" amb el hashtag #TerrassaTrencaBarreres o #LaCulturaTrencaBarreres:

Més informació: