El 9 de setembre, es commemora el Dia Mundial per a la Prevenció dels Trastorns de l'Espectre de l'Alcoholisme Fetal (TEAF). Sota aquest terme tècnic de TEAF, (FASD, en anglès) es denominen una sèrie d'afectacions que una persona pot tenir si la mare ha begut alcohol durant l'embaràs. Aquestes alteracions poden incloure discapacitats físiques i cognitives, així com problemes de conducta i d'aprenentatge, i, sovint, es poden donar diverses afectacions alhora.

L'objectiu d'aquesta jornada és recordar la importància de no beure alcohol durant l'embaràs ja que pot provocar trastorns molt greus als infants.

Catalunya s'alinea amb les estratègies de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que promou no consumir alcohol durant l'embaràs per tal de protegir el fetus dels riscos associats i prevenir els trastorns de l'espectre de l'alcoholisme fetal. Vegeu aquesta pàgina de la Generalitat de Catalunya.

S'estima que aquests trastorns afecten entre 0,5 i 3 naixements de cada 1.000 a la majoria de països, però aquesta prevalença pot incrementar-se en els subgrups poblacionals amb un elevat índex de consum d'alcohol.