Ajuntament il·luminat de verd per al Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia

Terrassa s'il·lumina de verd el tercer dissabte de setembre per celebrar el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia. El dia mundial és una iniciativa de l'Associació Mundial de Registres de Donants de Medul·la Òssia per recordar a la ciutadania de tot el món que el trasplantament de medul·la òssia permet salvar la vida a milers de persones amb leucèmia o altres malalties de la sang.

Monument a la Dona Treballadora il·luminat de verd en el Dia Mundial del Donant de Medul·la Òssia

Poden ser donants de medul·la totes aquelles persones saludables que tinguin entre 18 i 40 anys especialment homes, ja que és el perfil idoni per als trasplantaments. Per inscriure's al registre mundial de persones donants (REDMO), cal anar al Banc de Sang i Teixits o a una campanya o marató de sang que es programi al municipi.

Per enregistrar-se com a donant de medul·la òssia s'haurà d'omplir un formulari i, en el mateix moment de la donació de sang, s'extreu una mostra que serveix per analitzar l'HLA, que són un grup de proteïnes que permeten saber la compatibilitat entre dues persones.

El fet d'inscriure's al registre no implica fer una donació efectiva de moll d'os. La donació efectiva es realitzarà en cas que hi hagi una persona malalta compatible amb el tipus de medul·la òssia del potencial donant. 

 

 

 

 

 

 

 

Més informació al BST i a la Fundació Josep Carreras

Consulteu la notícia de l'Actualitat de Salut Comunitària de la ciutat