Servei de Salut i Comunitat
- Telèfon:
- 937 315 982
- Adreça electrònica:
- [email protected]
- Correu postal:
- Ctra. de Montcada, 596 (08223 Terrassa)
El dia 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l'Alzheimer, data instituïda per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i l'Alzheimer's Disease Internacional (ADI). Amb aquest Dia Mundial es vol donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i
demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials.
La malaltia d'Alzheimer produeix demència i actualment no hi ha cura. La demència és un nom col·lectiu per a les síndromes cerebrals progressives que afecten la memòria, el pensament, el comportament i l'emoció. És la principal causa de discapacitat i dependència entre la gent gran. Encara que cada persona experimentarà demència a la seva manera, amb el temps les persones afectades no poden tenir cura de si mateixes i necessiten ajuda amb tots els aspectes de la vida quotidiana.
Hi ha més de 100 formes de demència. La forma més coneguda de demència és la malaltia de l'Alzheimer, que representa un tant per cent molt elevat dels casos. Altres formes de demència inclouen demència vascular, demència amb cossos de Lewy i demència fronto-temporal. Els símptomes poden incloure:
Mireu aquesta pàgina per veure el gran impacte que aquesta demència té sobre la societat. S'estima que cada cop hi haurà més persones afectades. Es produeix un nou cas de demència al món cada pocs segons i en un 70% dels casos és Alzheimer.
Aquesta malaltia es tracta al programa REMS de la Fundació Catalunya la Pedrera. El programa REMS és innovador i està adreçat a persones amb deteriorament cognitiu lleu o moderat (Alzheimer o altres demències) i a les seves famílies.
AVAN dóna suport a les persones que pateixen malalties neurològiques i al seu entorn i està també a Terrassa.
Es coneixen unes 2.000 patologies neurològiques, de les quals una de les més comuns és l'Alzheimer i que tracten des d'aquesta entitat.