L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va escollir el 15 de juny per fer visible una realitat sovint oculta. El maltractament a les persones grans és un problema social que no es denuncia prou, cal reivindicar la protecció dels drets de les persones grans de forma global.

Per aquest motiu, el Servei de Promoció a la Gent Gran impulsa cada any accions per sensibilitzar la ciutadania vers aquesta realitat.

Manifest 15 de juny 2021

 

El 21 de juliol d'aquest 2022 es va fer un acte institucional a la Masia Freixa per ratificar els acords d'adhesió a la Taula de Maltractament de Persones Grans en el qual es va confirmar que el document de referència de les actuacions en relació al maltractament de les persones grans és la Guia Local elaborada al 2019.

Es preveu fer una campanya l'any 2023 de sensibilització a la ciutadania i s'iniciarà un procès d'adhesió per a totes aquelles entitats i institucions de la ciutat que es vulguin comprometre en la prevenció i actuació de davant situacions de possible maltractament a les persones grans.