Aquestes festes suposen un gran augment de moviment de persones per les zones comercials de la ciutat, s'incrementa l'activitat comercial, l'ús de bancs i caixers automàtics, així com també els desplaçaments de vehicles i de vianants. Per tot això, la Policia Municipal elabora i aplica cada Nadal un pla específic, que comporta un augment dels efectius dedicats tant a la seguretat del trànsit com a la seguretat ciutadana a les principals zones comercials de la ciutat, en una actuació coordinada amb la Comissaria Local dels Mossos d'Esquadra. Algunes de les mesures del pla s'han posat en marxa abans de l'època nadalenca, durant el mes de desembre, com ara els dies del pont de la Constitució.

Talls de trànsit per la Cavalcada de Reis

El pla durarà fins al 6 de gener amb dos dispositius diferents: el Servei Especial de Trànsit i Seguretat per als dies de major activitat comercial (6, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 24, 29, 30 i 31 de desembre i també els dies 1, 5 i 6 de gener), i el Servei Ordinari per a la resta de dies de la Campanya de Nadal.
El Pla de Servei Especial de Trànsit i Seguretat inclou una relació de mesures a desenvolupar a les àrees comercials de més afluència de públic, com són:

  • Centre de la ciutat (Illa de vianants i voltants, Plaça Nova)
  • Sant Pere Nord (zona Rambla de Francesc Macià)
  • Ca n'Anglada
  • Sant Pere (Zona Plaça del Triomf, Carrer Ample)
  • La Maurina (Avinguda  d'Àngel Sallent, Carrer de Núria)
  • Altres (Ctra. de Castellar, c. de Colom, Av. de Jacquard, Av. del Vallès - Parc de la Llar)

 

        

Recomanacions de seguretat

La Policia Municipal recomana a la ciutadania portar la bossa de mà creuada al davant, sense perdre-la de vista, i amb sistemes de tancament segurs, com ara les cremalleres. Cal evitar portar la cartera en lloc de fàcil accés, com per exemple en les butxaques de darrera, no fer exhibició dels diners i, si s'esdevé víctima o testimoni d'un fet delictiu, denunciar-lo a la policia.

      

Regulació del Trànsit

Talls de trànsit per la Cavalcada de Reis

La regulació del trànsit està orientada a la protecció dels vianants i a la fluïdesa de la circulació viària. Els punts previstos són la rambla d'Ègara, la plaça del Doré, el Portal de Sant Roc (actualment tancat al trànsit), el carrer del Doctor Cabanes, la cruïlla dels carrers del Vall i Col·legi i la cruïlla d'Arquímedes amb Gutenberg.
Es preveuen tres nivells de regulació, en funció de l'afluència de vehicles que es registri:

  • Nivell 1 (situació normal però amb control): servei de control de trànsit amb especial atenció a les vies prioritàries i al voltant de l'illa de vianants (carrers d'Arquimedes, Galileu, plaça del Progrés, Volta, Pare Llaurador, Rasa, etc).
  • Nivell 2 (situació de congestió mitjà): reforç especial al voltant de l'illa de vianants i a la circulació de vianants del Portal de Sant Roc i Rambla d'Ègara.
  • Nivell 3 (situació de congestió, amb talls d'accés al Centre): tancament del Centre, Portal de Sant Roc i carrers Major, Portal Nou, Forn, Sant Francesc i plaça del Doré. S'establirà un filtre per permetre l'accés a veïns i pàrquings des del c/ Iscle Soler i la pl. Dr. Cadevall. Els punts de tall seran: Portal Nou amb Baldrich, Vall amb pl. Dr. Cadevall, Dr. Cabanes amb Vinyals, Sant Francesc amb Sant Genís, Cisterna amb Portal de Sant Roc. Aquests talls s'efectuarien només en casos molt puntuals de col·lapse circulatori o per seguretat dels vianants.

L'Ajuntament de Terrassa recomana als ciutadans i ciutadanes desplaçar-se a peu, amb bicicleta o amb transport públic sempre que sigui possible. En cas d'accedir al centre en vehicle privat, cal recordar que hi ha aparcaments al casc antic i als barris perifèrics que són de fàcil accés i pròxims en aquest eix comercial. També es recomana no deixar les compres pels últims dies, i, si es possible, fer-les en dies laborals i en hores que no siguin de màxima afluència.