El pessebre d'aquest any reprodueix un conjunt ambientat en l'época del segle I i està format per una muralla en ruïnes on s'han aprofitat algunes parets per construir-hi una establia adossada que dóna cobertura al Naixement.


L'obra s'ubica en una superfície enjardinada de 40 m². Els materials emprats han estat fusta, poliestirè expandit i extrudit, pastes de revestiment i pintures. Enguany és la novena vegada consecutiva que l'Agrupació de Pessebristes de Terrassa s'ha encarregat de fer realitat el Pessebre de la Ciutat. Jordi Rodó i Puigoriol ha estat l'autor del disseny i director del projecte i ha comptat amb la col·laboració d'Antonio López, Avel·lí Rodríguez, Ricard Verdaguer, Francesc Clotet i Marcos Segura per a la seva construcció.

El Servei de Cultura i els treballadors del servei de Gestió de l'Espai Públic de l'Ajuntament de Terrassa s'han encarregat del transport, muntatge de la infraestructura i l'enjardinament de tot l'espai.

La construcció del pessebre de Nadal al Raval de Montserrat és un dels elements que identifiquen l'arribada de les festes nadalenques a la ciutat, i enllaça directament amb una arrelada tradició local del pessebrisme, que forma part important de la cultura popular i tradicional terrassenca.