Adreces, plànols, contacte, horaris i tarifes
Més informació

Del 8 al 10 d'octubre de 2021 se celebren les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya.
Aquest any és més especial que mai: se celebren 30 anys de l'organització de les Jornades a Catalunya. Al llarg d'aquests anys, s'ha apropat la riquesa i la diversitat del patrimoni cultural a la ciutadania. Centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d'arreu del territori, any rere any, han obert les portes de casa seva i han donat a conèixer el seu passat i identitat cultural.
Durant aquests dies, municipis d'arreu del territori mostraran el millor del seu patrimoni a través d'activitats gratuïtes de tota mena com portes obertes, visites guiades, exposicions, conferències, tallers, rutes a peu i en bicicleta, concursos de fotografia, ... Una bona forma d'apropar-se a la riquesa del patrimoni del nostre país i descobrir llocs històrics, arquitectura monumental, jardins, arqueologia, patrimoni industrial o museus, entre moltes altres possibilitats.
El Consell d'Europa va crear aquestes jornades l'any 1991 i, des d'aleshores, cada cop són més els països europeus que organitzen activitats. Catalunya s'hi va adherir des de la primera edició. Se celebren cada any, el segon cap de setmana del mes d'octubre.
La iniciativa l'organitza l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, la Federació de Municipis Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.
El Museu de Terrassa se suma, un any més, a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni a Catalunya amb l'organització de diverses activitats els dies 8, 9 i 10 d'octubre, sota el lema "Un patrimoni per a tothom".
Activitat familiar per a infants de 3 a 9 anys: "Pintem com a l'edat mitjana".
L'activitat ens permetrà posar-nos a la pell d'una quadrilla de pintors i pintores del segle XII i ens convertirem en artífex d'una magnífica obra. Coneixerem com es pintava a l'edat mitjana i ens centrarem en la tècnica de la pintura al fresc. Aprendrem a preparar el suport per poder pintar i quins pigments es feien servir i com s'obtenien.
Col·labora: Parròquia de Sant Pere
Visita comentada a les pintures de Tomàs Becket
Conferència "Les pintures de Tomàs Becket de Terrassa", a càrrec de Carles Sánchez Márquez.
Xerrada per conèixer les pintures murals de Tomàs Becket a l'església de Santa Maria de Terrassa. Visita adaptada per a persones amb diversitat auditiva, comptarà amb interpretació en Llengua de Signes Catalana (LSC).
Portes obertes a la Seu d'Ègara
Col·labora: Parròquia de Sant Pere
Portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera
Portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís
OBSERVACIONS:
Us informem que el museu adopta totes les mesures necessàries en matèria de prevenció i seguretat: