Fotografia d'un assaig de procés creatiu Dreams"La Cultura Trenca Barreres", és una campanya impulsada per les entitats de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat i l'Ajuntament de Terrassa amb l'objectiu de promoure una cultura inclusiva i accessible a la ciutat. El projecte es concreta en tres elements principals:

 

Exposició fotogràfica La Cultura Trenca Barreres

Inauguració de l'exposició La Cultura Trenca Barreres

Per demostrar que les persones amb capacitats diverses no només volen fer cultura, sinó que en són capaces, durant els mesos previs al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2017, el 3 de desembre, diferents entitats de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat van establir noves sinergies amb agents culturals del territori. 

L'exposició fotogràfica "La Cultura Trenca Barreres", amb imatges de Xavi Almirall, mostra els processos creatius resultants d'aquesta col·laboració i visualitza els principals beneficis de fer cultura: creativitat, inclusió, esforç, reconeixement social, participació, relacions socials... 

L'accessibilitat és una part inherent i transversal de l'exposició: 

  • Cognitiva: Adaptació a càrrec de l'Escola d'Educació Especial Crespinell i el programa "Els Exploradors de l'Art" del Centre Cultural Terrassa amb pictogrames que descriuen cada projecte de l'exposició i fitxes amb activitats dirigides adaptades cognitivament a través de pictogrames i imatges. Els textos de l'exposició estan adaptats a Lectura Fàcil a càrrec de l'Associació Lectura Fàcil.
  • Sensorial: Els textos i la descripció de les imatges destacades estan disponibles en Braïlle.

L'exposició es va inaugurar del 3 al 22 de desembre de 2017 a la Fotogaleria-Espai La Cúpula d'Amics de les Arts i Joventuts Musicals. Si esteu interessats en acollir l'exposició al vostre equipament, podeu consultar:

 

Decàleg #LaCulturaTrencaBarreres, en 10 passos

Cartell #LaCulturaTrencaBarreres, en 10 passos

Amb la col·laboració del Servei de Cultura de l'Ajuntament, la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat ha elaborat deu propostes per impulsar una cultura plenament accessible i inclusiva en dos àmbits:

  • persones amb capacitats diverses com a creadores de cultura, participant en grups creatius inclusius i podent gaudir dels seus beneficis.
  • persones amb capacitats diverses com a consumidores culturals normalitzades, en espais accessibles i amb propostes inclusives.

És una guia d'acció adreçada a equipaments i agrupacions culturals, administracions públiques, persones amb capacitats diverses i les entitats que les representen, i ciutadania en general. 

 

Fotollibre La Cultura Trenca Barreres

Recull les fotografies més destacades de l'exposició i inclou el decàleg. El fotollibre està adaptat a Lectura Fàcil amb la col·laboració de l'Associació Lectura Fàcil.

 

 

 

Altres accions

Sota el paraigües de la campanya #LaCulturaTrencaBarreres, l'Ajuntament de Terrassa està impulsant aquests últims mesos altres accions addicionals per a una cultura inclusiva i accessible, entre altres:

 

Més informació