La contaminació atmosfèrica és el principal risc ambiental per a la salut i està comprovat que incrementa els riscos de malalties respiratòries i cardiovasculars. La crisi de la Covid-19 ha evidenciat que, si es realitzen canvis en l'ordenació i la mobilitat a les ciutats, es poden reduir les emissions contaminants i contribuir decisivament a una millora mediambiental.

En aquest sentit, els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) ajuden a reduir la contaminació atmosfèrica i acústica, faciliten la intermodalitat amb altres serveis públics de transport urbans o metropolitans (tren, autobús, metro...) i la transició cap a una economia baixa en carboni.

La nova Ordenança de Mobilitat aprovada per l'Ajuntament aposta per la sostenibilitat i la preservació del medi ambient i, en aquest sentit, s'alinea amb altres plans ja existents encaminats a fer de Terrassa una ciutat més agradable, eficient, sostenible i segura com ara el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire (2015-2020), el Pla de Reducció del Soroll (2014-2018), del Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i també del Pla de Mobilitat Urbana (2016-2021).